Taekwondo
Salim Omar

Atlétika: „Életem legizgalmasabb versenye volt” – Nagy Marcell

Publikálva: 2022.06.27 Frissítve: 2022.06.27 Atlétika

Országos bajnok rúdugrónkat faggattuk a hétvége történéseiről.

Szombaton klubunk nagyszerű rúdugrója, Nagy Marcell elképesztően izgalmas versenyen, 5.35 méteres egyéni csúccsal diadalmaskodott a 127. atlétikai országos bajnokságon. Marci a következőképpen értékelte a sikert:

– Iszonyatosan boldog vagyok, nagyon kemény küzdelem volt, hiszen Kéri Tamás keményen megdolgoztatott. 17 alkalommal ugrottam, ami nagyon soknak számít, és Tomi sokáig előttem volt. Óriási verseny volt, de szerencsére az utolsó pillanatban visszahoztam a vezető helyezést, így megkönnyebbültem, és hatalmas öröm volt, hogy aranyérmet szereztem. Sokkoltak a történtek, nem is akartam először elhinni, az egyik legizgalmasabb versenyem volt eddig.

Marci még a verseny elején, öt méteren hibázott egyet, de ez sem ingatta meg.

– Az ilyen előfordul. Nem örültem neki, de úgy voltam vele, menni kell tovább, muszáj átugrani.

Ugyan 5.40 méteren is próbálkozott a klubunknál 2021 legjobb utánpótlás-sportolójának választott atléta, az a magasság már kifogott rajta.

– Ott már a fáradtság annyira tényező volt, hogy nagyon nehéz lett volna azt is átugrani. Annyira fáradt voltam már azon a pontot, hogy azt hittem, lábra sem tudok állni. Ettől függetlenül megtettem mindent, amit tudtam, de az már nem sikerült. Remélem a közeljövőben összejön.

Marci már korábban is bizonyította, a legfontosabb pillanatokban tud a legjobban teljesíteni, és ez most sem volt másképp.

– Így időzítjük a formámat, fejben is nagyon készülök a legfontosabb viadalokra. Ha nem sikerülnek a versenyek, elegem lesz magamból, változtatni akarok, és valahogy mindig jókor tudom igazán odatenni magam.

Fiatal sportolónkra még számos verseny vár az idei évben.

– Két hét múlva lesz a korosztályos országos bajnokság, az lesz a következő komoly mérföldkő. Utána egy hét pihenő, majd jön az U23-as válogatott viadal, aztán szeretnék elindulni a Gyulai István Memorialon, hiszen nagyon nagy nevek lesznek ott, és óriási élmény lenne. Szeptemberben pedig jönnek a ligák, csapatbajnokságok.

Zárásként Marci azt is elárulta, januárban elért, fedettpályás, 5.36 méteres egyéni rekordjára büszkébb, vagy a hétvégén elért, szabadtérire.

– Nagyon más volt a kettő: itt óriásit kellett harcolni a győzelemért, és talán ezt nehezebb volt megvalósítani. A fedettpályás egy centivel magasabb, de talán erre picit jobb szívvel tekintek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!