Atlétika
Vári Péter

Átfestjük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont

Publikálva: 2023.01.27 Frissítve: 2023.01.27 MTK Budapest

Január 27-én, pénteken a holokauszt emléknapján az áldozatokra emlékezünk.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion főbejárati homlokzatán – január 27-én – pénteken este, 17:00-20:00 óra között megjelenik a #WeRemember (#Emlékezünk) felirat, felhívva a figyelmet az emlékezés fontosságára a nemzetközi holokauszt-emléknap alkalmából
Az MTK Budapest fontosnak tartja, hogy se Magyarország, se Európa, se a világ ne feledkezzen meg azokról az ártatlan emberekről, akik a második világháború alatt „csupán származásuk, politikai, illetve nemi identitásuk miatt vesztették életüket”.
A #WeRemember kampány néhány évvel ezelőtt a Zsidó Világkongresszus (WJC) szervezésében indult abból a célból, hogy "biztosítsa a holokauszt emlékének fennmaradását a digitális korban".
Az auschwitzi haláltábor felszabadításának 78. évfordulóján közösen szeretnének méltó emléket állítani a holokauszt során elhurcolt és meggyilkolt emberek számára.
Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés.
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!