Atlétika
Krizsán Xénia

Arany- és bronzérem a szombati mérleg

Publikálva: 2020.11.07 Frissítve: 2020.11.08 Vívás – kard

Kardvívóink igazán kitettek magukért a szezon első megméretésén. Márton Anna az első, míg Szatmári András a harmadik helyen zárta az első Magyar Kupa-fordulót.

Hosszú, nagyon hosszú idő után léphettek pástra legjobb kardozóink, és ott is volt mindenki szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az első Magyar Kupa-forduló egyéni versenyét rendezték meg szombaton, és kijelenthetjük, hogy sportolóink nagyon jó állapotban kezdték meg az új szezont.

Először a férfiakon volt a sor, akik közül Decsi Tamást leszámítva a magyar elit krémje vállalta az indulást. Világbajnokunk, Szatmári András egészen az elődöntőig menetelt, ott a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron győzte le 15–13-ra. Ugyanitt Kovács István a 16 közé jutott, őt a másik későbbi bronzérmes, Szlama Vilmos állította meg (15–14).

Férfi kard egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 56 induló. Végeredmény: 1. Szilágyi Áron (Vasas), 2. Gémesi Csanád (Gödöllő), 3. Szatmári András (MTK Budapest) és Szlama Vilmos (Szigetszentmiklós), ...12. Kovács István (MTK Budapest)

A női mezőnyben az egyéni vb-bronz- és Eb-ezüstérmes Márton Annának szurkolhattunk. Kardvívónk magabiztosan jutott el a döntőig: előbb a holland Marleen Buitenhuist győzte le 15–9-re, majd a Honvédos Juhász Anna ellen is diadalmaskodott, ráadásul könnyedén, 15–2-re. Utána újabb kispesti ellenfél, Várhelyi Kata következett, Anna ezúttal 15–8-ra nyert. A fináléban a debreceni Battai Sugárral nézett farkasszemet. Nagy csatában, 15–11-re felülmúlta jóval fiatalabb riválisát, így aranyérmet szerzett.

Női kard egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 33 induló. Végeredmény: 1. Márton Anna (MTK Budapest, edző: Gárdos Gábor), 2. Battai Sugár (Interfencing Debrecen), 3. Pohl-Mikulik Júlia (Honvéd) és Várhelyi Kata (Honvéd). A döntőben: Márton-Battai 15:11. 

Női tőrözőinknek egyébként szintén elkezdődött a szezon, Pöltz Anna és Kókai Csilla is a sokáig menetelt a Magyar Kupa-fordulóban, előbbit a Honvédos Kondricz Kata, utóbbit az FTC-s Zsoldosi Karolina győzte le. Brüll Alfréd akadémistáink közül Pöltz Anna az ötödik helyen, Kókai Csilla a kilencedik helyen zárta a viadalt. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!