Karate
Hárspataki Gábor

Pöltz Anna és Szényi Péter is hajszálra volt a dobogótól

Publikálva: 2020.11.28 Frissítve: 2020.11.28 Vívás – tőr/párbajtőr

Kis szerencsével akár érmet is szerezhettünk volna.

Szombaton, Tatán rendezték a felnőtt egyéni női és férfi párbajtőr Magyar Kupa 3. fordulóját. A nőknél Wimmer Dorinának szurkolhattunk, aki nemrég töltötte be 15. életévét. Dorina a csoportkört könnyedén abszolválta, majd az egyenes kieséses szakaszban Kiss Emma és Boros Anikó legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé. Itt Kolczonay Júlia ellen, óriási csatában kapott ki 15-14-re, így végül a 10. helyen zárta a viadalt.

A férfiak mezőnyében Szényi Péter menetelt a legtovább, hiszen a legjobb nyolcig hibátlanul vívott, a negyeddöntőben azonban 15-13-ra kikapott a tavalyi világbajnok Siklósi Gergelytől, ezzel az ötödik helynek örülhetett. Bartkó Levente ezúttal a 17., Benavides Sebastian a 32., Somody Soma a 41., Koska G Bendegúz az 51., Szalai Zalán pedig a 96. lett.

Ezzel egyidőben, Budapesten zajlott a felnőtt női tőr Magyar Kupa 3. fordulója. Pöltz Annának remekül ment a vívás, bejutott a legjobb nyolc közé, ahol Kondricz Kata egy tussal bizonyult jobbnak nála. Anna így a hetedik pozícióban végzett, míg a szintén MTK-s Kókai Csilla – aki a 32 között búcsúzott – a 17. lett.

Vasárnap a csapatversenyen szurkolhatunk a párbajtőröző fiúknak, akik érmes reményekkel indulnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!