Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Akit bedobtak a mélyvízbe

Publikálva: 2020.05.06 Frissítve: 2020.05.06 Röplabda

Női röplabdacsapatunk ifjú liberójával, Szalai Annával értékeltük a szezont.

– Ez volt az első szezon, hogy rendszeres lehetőséget kaptál az első csapatban. Ráadásul egyből a mélyvízbe dobtak, hiszen az Extraligában kellett bizonyítanod. Hogy bírtad?

Elég nagy nyomás volt rajtam, de igyekeztem minél jobban helytállni. Ez néha sikerült is, de főleg az alapszakasz vége felé sokszor csalódott voltam, mert kezdtem fejben elfáradni.

– Mi okozta ezt a mentális fáradtságot?

Rögtön az Extraligában kellett szinte kezdőként helytállnom, és megmondom őszintén, kicsit meglepetésként ért a lehetőség, nem is tudtam igazán felkészülni rá. Talán a fokozatosság hiányzott.

– Leszámítva ezt a pszichés terhet, mi volt a legnagyobb kihívás az Extraligában?

Sokkal erősebb csapatokkal játszottunk, mint korábban, ráadásul egészen más környezetben, hatalmas csarnokokban. Az ellenfelek szinte mind profi légiósok voltak, ráadásul rendkívül erősek fizikálisan. Nem volt egyszerű.

– Hogy érzed, milyen téren van a legtöbb tere a fejlődésnek?

Egyrészt fejben sokkal koncentráltabbnak kell lennem a jövőben, másrészt szeretnék kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani, ezen a szinten már nem férnek bele a kisebb hullámvölgyek sem.

– Szakmai és szurkolói körökben nagyon elismerően beszéltek az idei teljesítményedről. Mmennyire vagy elégedett?

Ahhoz képest, hogy milyen váratlanul jött a bemutatkozás, egész jól sikerült a szezon. De kicsit csalódott is vagyok, mert több lehetett volna ebben – a rájátszásban.

– Melyik volt a legjobb meccsed?

A Vasas elleni Magyar Kupa-párharc első mérkőzése, Budaörsön. Ott éreztem magam kellően stabilnak, jól ment a nyitásfogadás.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!