Atlétika
Krizsán Xénia

Akinek a röplabda az élete (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.02.23 Frissítve: 2017.02.23 Röplabda

Az MRSZ honlapja készített interjút Nyári Virággal.

Nyári Virág, az MTK Budapest röplabdaszakosztályának vezetője a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos oldalának adott interjút, amelyben elmesélte, hogyan talált rá a röplabda.

10 éves koromban kezdtem el röplabdázni a NIM SE-ben – idézte fel a kezdeteket Virág. – Történt, ugyanis hogy Vihar Levente bácsi a III. kerület környékén járta a testnevelés órákat, és a Kerék utcai Általános Iskolában fedezett fel engem, és vitt a NIM SE-be. Így , mivel a Folyondár utcába jártam edzésekre a klasszikus gitár órák abbamaradtak, pedig az is jól ment. Sőt, kottából a mai napig tudok játszani!

Jó választásnak bizonyult a röplabda, Virág sikert sikerre halmozott a klub és válogatott szinten egyaránt.

– Az 1996-os CEV Kupa négyes döntő volt a legnagyobb nemzetközi eredmény a Vasassal, de persze a francia évek mellett sem mennék el szó nélkül. Itthon kétszer nyertem bajnokságot (1989, 2005), négyszer pedig Magyar Kupát. A francia Cannes csapatával pedig 2000-ben sikerült a duplázás.

Virág immár az MTK Budapest sikeréért küzd a röplabdaszakosztály igazgatójaként, ő csábította a klubhoz a hamarosan szövetségi kapitánnyá avanzsáló Alberto Salomonit is.

Amikor tavaly nyáron készültünk a mostani bajnoki idényre, akkor a korábbi edző Hollósy László számára érkezett egy kihagyhatatlan ajánlat és ő Ciprus felé vette az irányt – mesélte a kék-fehér klubvezető. – Sajnos nem éppen a legjobb időszakban távozott Laci, így gyorsan kellett dönteni. A korábbi szövetségi kapitánnyal Jan de Brandt-tal jó kapcsolatot ápolok és tőle kértem segítséget, hogy ajánljon egy jó szakembert a felnőtt csapat élére. Ő jelezte, hogy Alberto váltani szeretne, hiszen öt éve már a német elsőosztályú Potsdam vezetőedzője volt és szeretett volna egy új közegbe lépni. Gyorsan ment minden, könnyen megegyeztünk.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatják.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!