Atlétika
Magyari Zoltán

Kézilabda: A tavalyi bajnok otthonában lépünk pályára

Publikálva: 2021.09.27 Frissítve: 2021.10.24 Kézilabda

Nagyon nehéz mérkőzés következik az Elek Gyula Arénában.

A hétvégi – nagy küzdelemben elért – döntetlen után nincs sok ideje a kék-fehér lányoknak fellélegezni, ugyanis már szerdán pályára lépünk a tavalyi bajnok, FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában.

A ferencvárosi alakulat kerete nem esett át nagy változásokon, ugyanis csupán két játékost terveztek igazolni, ám a sors közbe szólt. Kilétükre hamar fény derült, egyikük a Siófokot elhagyó balszélső, Hársfalvi Júlia, a másik pedig a kék-fehér mezt zöld-fehérre váltó Szöllősi-Zácsik Szandra volt. Szöllősi-Zácsik Szandra két évet töltött klubunkban, ezután visszatért korábbi egyesületéhez az FTC-Rail Cargo Hungaria gárdájához. A tokiói olimpia után a két érkező mellett további igazolásra kényszerült a klub, ugyanis Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita is több hónapos rehabilitációt igénylő sérülést szenvedett, így irányító poszton sürgős pótlásra szorult a ferencvárosi csapat. Meg is valósult az igazolás, hiszen Gribics Itana érkezett karmesteri pozícióba a zöld-fehér gárdához, s vele vált teljessé a 2021/22-es játékoskeret.

A bajnoki fordulók során a ferencvárosi csapat a mosonmagyaróváriakkal, székesfehérváriakkal, illetve az érdi gárdával nézett szembe, és minden alkalommal a tavalyi aranyérmes győzedelmeskedett. A bajnoki mérkőzések mellett az FTC-Rail Cargo Hungaria megkezdte már a BL-szereplést is, a hétvégén éppen idegenben, a Rosztov-Don vendégeként értek el egygólos bravúrt.

A válogatott pihenő előtt tehát nem könnyű ellenféllel nézünk szembe a bajnokság negyedik fordulójában.

Golovin Vlagyimir elmondta, hogy a Ferencváros fantasztikus BL-siker után lép hazai környezetben pályára. Számunkra a legfontosabb cél az, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, és tovább csiszoljuk amit kell.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 4. forduló:

FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest

Budapest, Elek Gyula Aréna, 2021. szeptember 29. szerda, 18:00 óra

Játékvezetők: Bujdosó M., Horváth V.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!