Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

A szimpatikus győztes. MTK Budapest – Ipress Center-Vác 23-22 (12-8) (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.05.09 Frissítve: 2015.05.15 Kézilabda

Az MTK Budapest problémáján csak a győzelem segíthetett, különben búcsúznia kellett volna az első osztálytól. Kiélezett hajrában sikerült megszerezni a két pontot.

Női kézilabda NB I, rájátszás a 9-12. helyért
MTK Budapest – Ipress Center-Vác 23-22 (12-8)
Elektormos csarnok, 300 néző

Vezette: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek (kapusok) – Csuka (4), Horváth, Varga (2), Kollár-Ábrahám (1), Szádvári (3), Fekete, Barna (5), Kovács, Wolf (3/3), Urfi, Huildi (1), Valovics (4)
Vezetőedző: Goloviny Vlagyimir

Ipress Center-Vác: Balog, Bíró – Tóth (1), Hámori (1), Farkas (2), Bató, Pelczéder, Harsányi (2), Ertl, Jovetics (7), Fülöp (2), Dakos, Stefanovic, Szondi (1), Hornyák (6/1), Helembai
Vezetőedző: Ottó Katalin

Hétméteres: 3/3 ill. 2/1
Kiállítás: 14 ill. 8 perc

A mérkőzés alakulása: 6. perc: 2-1, 10. perc: 4-2, 17. perc: 6-4, 27. perc: 10-8, 34. perc: 13-10, 42. perc: 16-13, 50. perc: 18-18, 55. perc: 19-18,

10. perc: MTK – Vác 4-2

Gólszegényen indult a mérkőzés, különösen a Vác támadójátéka maradt el a várttól. Huildi, Csuka, majd Szádvári volt eredményes. Róla állították ki Joveticset is, majd Wolf góllá transzformálta a hetest.

20. perc: MTK – Vác 8-6

Beindult a gólüzem váci oldalon is, pedig 6-2-nél már négy góllal is ment az MTK. Szádvári, Valovics, Barna és Varga talált be.

30. perc: MTK – Vác 12-8

Több, mint hat percen keresztül gólképtelen volt a csapat, szerencsére a Vác sem vitézkedett. Aztán Szádvári harmadik találatával jelezte, ez már bizony a finis. Aztán Barna, Csuka és Valovics is betalált,  végig emberhátrányban. Ebben a periódusban is csupán két gólt szerzett a Vác.

40. perc: MTK – Vác 15-13

Gyors két góllal nyílttá tette – pillanatok alatt – a mérkőzést a Vác. Varga lőtte második, majd Valovics a harmadik gólját. Eddig minden tízperces etap négy MTK Budapest gólt hozott. Ez most csak hármat. Wolf értékesített büntetőt.

50. perc: MTK – Vác 18-18

Hat perc gólszünetet tartottak a vendégek. Utána is csak emberelőnyből és hetes után találtak be. Wolf értékesített újabb hetest. A folytonos emberhátrány szorossá tette a meccset. A 47. percben 16-16. Barna vette vissza emberhátrányban az előnyt, majd Csuka is a kapuba talált. Jovetics visszalőtte a meccsbe a vendégeket. Ez a szakasz is csak három MTK gólt hozott.

Hat perc gólcsenddel nyitotta az MTK Budapest a hajrát. Aztán Barna, egyéni akcióból szerezte vissza a vezetést. Csuka és Ábrahám volt eredményes. 57. perc: 21-19. Az utolsó előtti percben ismét Barna villant, de a Vác mindig egyenlített. Az utolsó percben Valovics vállalta el a lövést – jól tette.
Petra Blazek elképesztő bravúrral hárított az utolsó pillanatban, így maradt az előny, a remény, és kezd az MTK átalakulni szimpatikus vesztesből, szimpatikus győztessé....

60. perc: MTK – Vác 23-22

Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője: – Végig bíztam a lányokban. Emlékeztünk a váci meccsre, ahol az első félidőt elrontottuk, és ebből tanultunk. Tudtuk, hogy mit fognak játszani és csak az volt a kérdés, hogy meg tudjuk-e valósítani, amit elterveztünk. A védekezésünk szinte tökéletes volt. Ehhez társult Ignácz-Pethő remek teljesítménye, ám a második félidőben jobbnak láttam cserélni, és ez bejött, mert Petra az utolsó másodpercben ziccert fogott, így sikerült megtartani az előnyt. A célunk a bennmaradás, és az utolsó két mérkőzést látva talán már mindenki tudja, hogy mit akarunk, merre tartunk. Le a kalappal a lányok előtt! Mindenki hozzátett ehhez a győzelemhez.

Ottó Katalin, az Ipress Center-Vác vezetőedzője: – Egész héten úgy készültünk, hogy mindenképpen bebizonyítsuk, az alsóház legjobb csapata mi vagyunk. Vova viszont kiválóan dolgozott, remekül felrázta, fizikailag megerősítette csapatát. Vácon minden bejött, ma meg semmi, mert az ellenfél játékosai jól reagáltak a taktikai változtatásainkra, mi pedig nem tudtunk alkalmazkodni. Gratulálok az MTK-nak! 

A csarnokban ott volt és együtt ünnepelte a győzelmet a csapattal a két sérült játékos, Balog Bea és Török Petra is.

Folytatás május 15-én, pénteken Mosonmagyaróváron, majd május 23-án, szombaton Budapesten a Szeged ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!