Atlétika
Nemes Rita

A ráadásban jött a slusszpoén (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.08.23 Frissítve: 2017.08.23 Labdarúgás

Hrepka Ádám hosszabbításban szerzett góljával nyertünk Szolnokon.

Szolnoki MÁV FC – MTK Budapest 1-2 (1-1)
Szolnoki Tiszaligeti Stadion, 1500 néző
Vezette: Takács János (Kormányos II., Berényi, Lovas)

Szolnoki MÁV FC: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Papp Sz., Lakatos Cs. – Farkas A., Berdó – Pintér N. (Laczó, 86.), Kenderes, Jaszarevics (Tóth B., 89.) – Angyal (Katona, 82.)
Vezetőedző: Balogh Pál

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori (Hrepka, 81.), Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Gera (Vass P., 69.), Vass Á., Schäfer, Lencse (Jakab, 62.) – Torghelle, Korozmán
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Sárga lap: Lencse (45.), Vass Á. (45.), Horgosi (55.), Korozmán (75.), Tóth B. (90.)
Gólszerző: Pintér N. (45., büntetőből), ill. Torghelle (35.), Hrepka (90.)

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

A Merkantil Bank Liga ötödik fordulójában csapatunk a tizenkettedik helyen álló Szolnoki MÁV FC otthonába látogatott.

A hazaiak már a harmadik percben ráijesztettek Feczkó Tamás – Baki Ákost, Farkas Balázst, Kanta Józsefet és Talabér Attilát nélkülöző – együttesére: Pintér Norbert vette célba a rövid alsót 10-11 méterről, ám lövése az oldalhálóban kötött ki.

A folytatásban kifejezetten kiegyenlített játék folyt a pályán, a Szolnok bátran, kezdeményezően játszott, többször fel is ért Szentpéteri Viktor kapuja elé, de igazán nagy ziccerbe nem került.

Persze a mieinket sem kellett félteni, sokat járt a labda a hazai térfélen, és 35. percben végül meghozta gyümölcsét a mezőnyfölény: Korozmán Kevin cselezte be magát a tizenhatoson belülre a jobbösszekötő helyén, laposan középre passzolt, Torghelle Sándor pedig remek ütemben érkezett, és Hrabina kapujába helyezett.

Alig pár perccel később Gera duplázhatta volna meg a mieink előnyét: egy csel után, 16 méterről vállalkozott lövésre, ám tekerése, centikkel ugyan, de elkerülte a hosszú alsót.

Amikor már mindenki a félidő végét jelző sípszóra várt, egy kapu előtti kavarodást követően Vass Ádám kezére pattant a labda, Takács János pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Pintér Norbert váltotta gólra, így 1-1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész hetedik percében ismét betaláltunk, de az állás mégsem változott: jobb oldali szögletet követően Gera vette célba a kaput, a hosszú alsó felé tartó lövésébe azonban Lencse még belepiszkált – Takács János pedig les miatt érvénytelenítette a gólt.

A 66. percben a csereként beálló Jakab Dávid járt igen közel a gólhoz: Gerától kapott remek keresztlabdát a bal oldalon, egy visszacsel után lőtt, de Hrabina leért, és hárítani tudott.

Negyedórával a találkozó vége előtt Jakab Dávid beadását követően az egyik védő karjáról pattant az alapvonalon túlra a labda, azonban Takács János sípja ezúttal néma maradt.

A 93. percben hosszabbításban végre ismét góllá érett a mieink fölénye: Schäfer játszotta ki a labdát a jobb oldalon álló Vass Patriknak, az ő lövését a kapus még hárítani tudta, de a kipattanóra Hrepka érkezett elsőként, és megszerezte a győztes gólt.

Az MTK Budapest így öt fordulót követően négy győzelemmel és egy döntetlennel, önbizalommal telve várhatja a Budafok elleni, vasárnapi mérkőzést.

Feczkó Tamás:Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, főleg egy-null után, de egy fegyelmezetlenség miatt egyenlíteni tudott az ellenfél. A második játékrészben így már új mérkőzés kezdődött, de büszke vagyok a fiúkra, hogy nem adták fel, küzdöttek a legvégéig, és a cseréink ezúttal is jól szálltak be.  

 
 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!