Röplabda
Berkó Lili

A németektől is kikapott a magyar válogatott

Publikálva: 2020.12.12 Frissítve: 2020.12.12 Kézilabda

A magyar női kézilabda-válogatott 32-25-re kikapott Németország csapatától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének szombati játéknapján, így már matematikai esélye sincs az elődöntőbe jutásra.

Németország–Magyarország 32-25 (13-11)
Kolding
Vezette: Christiansen, Hesseldal Hansen (dánok)

Magyarország: Bíró - Lukács 4, Kovacsics, Klujber 8, Tóvizi, Szöllősi-Zsácsik 6, Schatzl 1
Cserék: Tomori, Háfra 2, Tóth E. 1, Szikora, Márton, Helembai 3
Szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

Hétméteresek: 4/2, ill. 5/3
Kiállítások: 6, ill. 2 perc

Pontosabb, ötletesebb támadójátékkal és jobb védekezéssel kezdte a meccset a német csapat, amely 3-2-es magyar vezetés után egy 7-1-es sorozatot produkált. A magyarok szakmai stábja közben időt kért és cserékkel próbálkozott, de a gyorsabban kézilabdázó ellenfél jól használta ki a sebességkülönbséget, és magabiztosan őrizte előnyét.

A csereként beálló Szikora Melinda védéseire alapozva egy 4-0-s szériával felzárkóztak a magyarok (10-11), de egyenlíteniük nem sikerült a sok hibával tarkított első félidő vége előtt.

Négy német találattal indult a második felvonás (11-17), majd négy magyar góllal folytatódott. A 49. percben még csak egy volt a különbség (21-22), de mivel a játék színvonala és a magyar védekezés hatékonysága sem javult, a németek 6-1-es sorozattal eldöntötték a meccset az egyre többet hibázó, egyre gyámoltalanabbul kézilabdázó, egyre kisebb ellenállást kifejtő magyarok ellen.

A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt, aki 11 lövésből nyolc gólt dobott. A németek – egyben a meccs – legjobbja a Ferencváros balátlövője, Emily Bölk volt, aki kilenc lövésből öt gólt dobott. Klubtársa, a beálló Julia Behnke négy kísérletből háromszor volt eredményes.

Sajnos el kell fogadnunk, hogy jelenleg itt tartunk. A hibák mindig benne vannak a játékban, viszont mi egy-egy rossz periódusban olyanokat hibázunk, amelyeknek ezen a szinten nem szabadna előfordulnia. Úgy vélem, részben ennek is köszönhető, hogy nem, vagy csak nehezen tudunk túllendülni a mérkőzés ezen szakaszain – idézte a magyar szövetség honlapja Danyi Gábor szövetségi kapitányt. – Egyéni teljesítmények is kellenek a győzelemhez, a sikeres játékhoz, a mai találkozón látottak alapján szinte egyedül Szikora Melindát lehet megemlíteni, hiszen neki köszönhetően tudtunk felzárkózni, míg a másik oldalon három-négy nevet biztosan fel lehetne sorolni.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!