Taekwondo
Salim Omar

A második félidőben fordítottak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.04.17 Frissítve: 2019.04.17 Kézilabda

A Golovin Vlagyimir által irányított női junior kézilabda-válogatott legyőzte a Mosonmagyaróvár együttesét.

A szoros első félidő után a másodikban a maga javára fordította az élvonalbeli Mosonmagyaróvári KC elleni felkészülési mérkőzést a Bánfai Kírával és Stranigg Zsófiával felálló női juniorválogatott. A fiatal együttes 30–26-os sikerrel folytatta az idei győzelmi szériáját.

Kedden bő három hét után lépett pályára a csapat. Golovin Vlagyimir együttese márciusban fölényesen – a francia, a dán és a német csapatot is simán megelőzve – nyerte meg a siófoki Négy Nemzet-tornát. Ezúttal a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban a Mosonmagyaróvári KC együttese ellen folytatta az NB I-es felkészülési találkozók sorát.

A néhány játékosukat nélkülöző, de ismét erős összeállításban fellépő juniorok jól kezdtek, az első negyedóra után háromgólos előnyben voltak, a győriek irányítója, Pál Tamara remekelt, háromszor is beköszönt a „vendégek” kapujába (8–5). Ezt követően kisebb törés következett be a fiatalok játékában, az első félidő hajrája a Mosonmagyaróvárnak sikerült jobban, amely a vezetést is átvette, és 13–12-es előnyben vonulhatott pihenőre.

A folytatásban újra a válogatott irányított: előbb egyenlített majd a vezetést is átvette. Sőt a remekül védő Csapó Kincső bravúrjainak köszönhetően a végére magabiztos előnyt alakított ki, és 30–26-ra megnyerte az összecsapást. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a kilencgólos Pál Tamara volt.

A mérkőzés után Golovin Vlagyimir szövetségi edző a győzelem ellenére sem volt maradéktalanul elégedett:

– Nem tudom, miért, de az elején nagyon fásult volt a csapat, szinte mindent elrontottunk, amit lehetett. Aztán Vámos Petra beállásával felgyorsult a játékunk, és a magunk javára fordítottuk a találkozót. Igazi melós mérkőzés volt, a győzelemnek örülök, de a teljesítményünk ma nem volt az igazi.

A női juniorválogatott legközelebb május 14-én az NB I-es Eger elleni edzőmeccsen lép pályára.

Felkészülési mérkőzés
Női juniorválogatott–Mosonmagyaróvári KC 30–26 (12–13)

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!