Atlétika
Krizsán Xénia

A kék-fehérek focipalánták hétvégéje

Publikálva: 2016.03.21 Frissítve: 2016.03.21 Labdarúgás

A nyolcévesektől, a tizenkét évesekig, mindegyik csapatunk pályára lépett.

Az MTK Budapest öt korosztályos labdarúgócsapata is pályára lépett hétvégén. Lássuk, srácaink hogyan muzsikáltak, kezdjük a legidősebbekkel!

Az MTK Budapest U12-es csapata, a korosztályos Bozsik tornán lépett pályára, Újpesten. 2004-es születésű srácaink szép focival, három győzelemmel, és egy-egy vereséggel és döntetlennel zártak. Valamennyi találatunkat Merényi jegyezte.

MTK Budapest U12 – Soroksár 2-0 G.: Merényi (2), MTK Budapest U12 – FTC 1-0 G.: Merényi, MTK Budapest U12 – Budapest Honvéd 0-0, MTK Budapest U12 – Vasas 0-1, MTK Budapest U12 – UTE 1-0 G.: Merényi.

Az MTK Budapest 2005-ös gárdája is pályára lépett a Bozsik program keretében. Ami kötelező, az kevésbé izgalmas – lehetne a nap mottója, srácaink letudták a tornát. Sajnos nem sikerült sérülés nélkül befejezni a penzumot, jobbulást kívánunk Lakatnak. Csapatunk megpróbálta a kiírásnak megfelelően élvezni a játékot, de ez kevésbé sikerült a Szabó – Zsigmond, Hutás – Joó, Sárosi-Menyhei, Korányi – Lisztes (Lakatos) összetételű együttesnek, amelyből a kiváló helyzetbekerülései miatt Lisztes Krisztián kapott oklevelet.

MTK Budapest 2005 – FTC 0-1, MTK Budapest 2005 – BVSC 2-1 G.: Joó Ádám, Hutás Benedek, MTK Budapest 2005 – UTE 2-0 G.: Korányi Milán, Lisztes Krisztián, MTK Budapest 2005 – Honvéd 1-1 G.: Lisztes Krisztián.

Az MTK Budapest 2006-os együttese a téli időszakot követő periódus legjobb teljesítményét nyújtotta az OTP Bank Bozsik program második alaptornáján. Minden mérkőzésén jelentős labdabirtoklási fölényt alakítottunk ki, így végig uraltuk a játékot. Számos jó megoldást alkalmaztak a fiúk, többségében megfelelő volt az egyéni és az együttes játék aránya is, így gyorsabbá váltunk. Hatalmas volt a különbség a Váci Kölyökligán és a hazai Bozsik tornán nyújtott produkcióhoz viszonyítva. Mondhatjuk, hogy visszatértünk, újra pályára álltunk. Srácaink a Kádár – Mudri, Kiss – Farkas, Pálvölgyi, Sus – Almomani (Major, Bátor, Klein) összeállításban fociztak, több játékosunk is remekül futballozott, Mudri Márk és Kiss Richárd önmagához mérten is kiemelkedett.

MTK Budapest 2006 – Honvéd 1-1 G.: Kiss Richárd, MTK Budapest 2006 – FTC 2-0 G.: Farkas Benjámin, Major Máté, MTK Budapest 2006 – Vasas Kubala Akadémia 2-0 G.: Mudri Márk, Bátor Domonkos, MTK Budapest 2006 – Soroksár 5-2 G.: Farkas Benjámin (2), Bátor Domonkos, Mudri Márk.

Az MTK Budapest 2007-es fiai két sorral kezdték a Kölyökliga alsóházi megmérettetését.  A nap elején úgy tűnt, hogy a Hughes – Porkoláb – László, Galaschek – Sándor összetételű első, erősebb a Hughes – Varga – Henn, Zéher – Váli felállású másodiknál, a végére viszont egészen kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Bár sok bosszantó pontatlanság akadt a játékunkban, több periódusban – a sok helyzetünk ellenére is – hadilábon álltunk a gólszerzéssel, és zavarba jöttünk ellenfelünk vagdalkozós, „rúgd előre, és fuss utána” focijától, de összességében magabiztosan szerepelt a csapat. A hátralévő tavaszi fordulókban azt kell bebizonyítani, hogy a felsőházban lenne a gárda helye. Sándor Balázst kell kiemelni, mert bátran használta a gyengébbik lábát is, gólt és gólpasszt is elért vele, ez nagy előrelépés, pár hónapja ezt még nehéz lett volna elképzelni.

MTK Budapest 2007 – Félegyháza 4-0 G.: Sándor Balázs (2), Galaschek Zoárd, Váli Péter, MTK Budapest 2007 – Vác 7-0 G.: Zéher Balázs (2), Sándor Balázs, László Dominik, Galaschek Zoárd, Varga Donát, Váli Péter, MTK Budapest 2007 – Jászberény 5-1 G.: Sándor Balázs (3), Váli Péter, Henn Dávid.

Az MTK Budapest 2008-as csapata is a Kölyökligában mérette meg magát. Az első mérkőzésen nem találtunk ellenszert az ellenfél átlövéseire, sőt még a céltalanul elrúgott labdák – amiből volt bőven – is a kapunkban kötöttek ki. A második meccsünk kifejezetten hasznos volt, a kemény párharcok, a játék irama igazán fejlesztően hatott ránk. A harmadik összecsapás inkább csak szórakoztatónak mondható, mint hasznosnak. Ez a forduló nem érte el a célját, ugyanis a fejlesztő hatás – ami miatt idősebbek közé neveztünk – csak egy mérkőzésen volt érezhető.

MTK Budapest 2008 – RKSK 2007 2-5 G.: Zubor Ádám, Konkoly Patrik, MTK Budapest 2008 – Eger Plutó SE 2007 0-2, MTK Budapest 2008 – Dabas 2007 10-1 G.: Penziás Benedek (3), Konkoly Patrik (3), Zubor Ádám (2), Varga Márton, Járvás Zsolt.

Mindegyik csapatunknak gratulálunk, szép volt srácok, csak így tovább!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!