Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Labdarúgás: Barcelona drukker nyerte az országos foci kvízversenyt

Publikálva: 2023.06.02 Frissítve: 2023.06.04 Labdarúgás

Kovács-Polyák András, a budapesti Veres Pálné Gimnázium tanulója nyerte a Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak versenyt. A futball-fanatikus András több mint 30 ezer fiatal közül végzett az első helyen. Maga is kergeti a labdát a Rákosszentmihály színeiben, nagy Barca-drukker, és kedvenc játékosa Messi.

Száz évvel ezelőtt született az MTK Örökös Bajnoka és Örökös tagja, az Aranycsapat csatára, Hidegkuti Nándor. A csatárfenomén tiszteletére a DUE Médiahálózat és az MTK Budapest nagyszabású játékot indított Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak néven. A tesztet bárki kitölthette április 30-ig a nagydiaktesztek.hu oldalon, de a középdöntőben már csak a 14 és 24 év közötti fiatalok vehettek részt. Az online teszt kitöltői közül az ezer legjobb játékos kapott meghívást a középdöntőbe, melyet május 26-án rendeztek Budapesten, a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében az újpesti UP Rendezvénytérben. Itt zajlott az országos játék döntője is, ahová a középdöntőből a legeredményesebb 10 játékos jutott be, kilenc fiú és egy lány. Utóbbi Angyal Dorottya, aki az Astra-Activtek HFC-Üllő csatáraként a döntő napján 68 góllal vezette bajnoksága góllövőlistáját.

A 10 döntős nagyszabású televíziós show keretében bizonyította tudását, és az elmúlt bő száz év magyar futballját érintő kérdésekre kellett válaszolniuk. Téma volt Dzsudzsák Balázs, Mészöly Kálmán, Marco Rossi és Puhl Sándor is. Videós bejátszásokon keresztül maguk a „feladványok”, azaz válogatott labdarúgók is kérdeztek a versenyzőktől, így Lisztes Krisztián, Nyilasi Tibor, Schafer András, Szoboszlai Dominik és Várhidi Péter.

Harmadik helyen végzett Szabó Benedek, ő Samsung Smart LED televíziót nyert. Ezüstérmes lett Rábai Gellért, aki Samsung Galaxy 5G mobiltelefont vihetett haza.


A győztes Kovács-Polyák András négynapos utazást nyert Londonba, ahol szeretné megtekinteni az Arsenal egyik mérkőzését. András itthon a Ferencvárosnak szurkol, külföldön a Barcelonának. Legnagyobb futballélménye eddig a katalán rangadó volt, azaz a Barcelona-Espanyol összecsapás helyszíni megtekintése. Kedvenc játékosa Messi, és maga is kergeti a labdát a Rákosszentmihály színeiben, a BLASZ U17 bajnokságban, belső védőként.

A játék fő támogatója az MTK Budapest, további támogatója pedig a Prohuman Diákmunka. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!