Kézilabda
Szőke Szonja

A horvátokat és a szerbeket kaptuk

Publikálva: 2020.06.19 Frissítve: 2020.06.19 Kézilabda

A világbajnok Hollandia után Horvátország és Szerbia csapatát kapta csoportellenfélnek a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság csütörtöki, bécsi sorsolásán.

A magyar válogatottat – melynek keretében könnyen helyet kaphat klubunk balátlövője, Szöllősi-Zácsik Szandra – a második kalapból húzták ki, és az már az előzetes besorolás óta ismert volt, hogy a trondheimi C-csoportban szerepel a világbajnoki címvédő Hollandia társaságában.

A szerbekkel a – Győrben sorra kerülő jövő – márciusi olimpiai selejtezőtornán is megmérkőznek a magyarok. Szerbia önállóvá válása óta négyszer találkoztak a csapatok, a magyarok háromszor nyertek és egyszer veszítettek. Legutóbb a 2015-ös dániai világbajnokságon játszottak egymással, amikor a csoportkör második fordulójában a magyar együttes hat góllal győzött.

A hollandokkal szemben negyven győzelem és négy vereség az eddigi magyar mérleg, ám a két együttes legutóbbi találkozóját az ellenfél nyerte a 2018-as franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Ugyanazon a tornán, két nappal később a magyar együttes hat góllal legyőzte a horvátokat, így az egymás elleni mérleg magyar szempontból egy döntetlen, kilenc vereség és 17 győzelem.

Kerülhettünk volna erősebb csoportba is, de mindenkit óvnék attól, hogy örömtüzeket gyújtsunk, egy Európa-bajnokságon nyilvánvalóan nincsenek gyenge ellenfelek és gyenge csoportok – idézi a magyar szövetség honlapja Danyi Gábor szövetségi kapitányt, aki Elek Gáborral együtt irányítja a csapatot.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:
A csoport (Herning): Dánia, Franciaország, Szlovénia, Montenegró
B csoport (Frederikshavn): Svédország, Oroszország, Csehország, Spanyolország
C csoport (Trondheim): Hollandia, Magyarország, Horvátország, Szerbia
D csoport (Trondheim): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!