Atlétika
Moravcsik Angéla

A Bárczy Gusztáv Készségfejlesztő Iskolában jártunk

Publikálva: 2024.05.24 Frissítve: 2024.05.24 MTK Budapest

Tavaly szeptemberben indította el az MTK Budapest a labdarúgócsapat és az egyesület közös programját, melynek célja a klubunk népszerűsítése.

A célok között a sportolók és a szurkolók toborzása, illetve az MTK megismertetése, népszerűsítése a gyerekek, szülők és pedagógusok körében. A program keretében sikerült több tankerülettel és 62 iskolával megállapodni, valamint az együttműködő partnerek száma folyamatosan nő.

Nemrég a Bárczy Gusztáv Készségfejlesztő Iskolában jártunk, ahol súlyosan szellemi és értelmi fogyatékos gyerekek nevelődnek. A különítményünknek tagja volt női labdarúgócsapatunkból Vajda Orsolya és Siklér Kinga, Gedeon, az MTK kabalaállata, valamint Ujlaki Tamás és Rózsa Mihály.

A gyerekek óvatosan fogadtak minket, de látták, nyitottak vagyunk a barátkozásra, így hamar megnyíltak, és rengeteg szeretetet kaptunk tőlük.

A sportnap programja közös bemelegítéssel vette kezdetét, amibe a lányaink, a libánk és a gyerekek nagy örömmel vettek részt. Ezután több állomásra szakadt szét a játék. Mi a tornatermet foglaltuk el, ahol sorversenyt rendeztünk a csapatoknak. Voltak gyerekek, akiket erősen kellett bíztatni a részvételre, de nagy sikernek éltük meg, hogy mindenkit sikerült rávenni a közös játékra. A verseny végén többen is Gedeonnal készítettek közös képet.

Ezután az udvaron kötetlen program és némi tánc, majd díjátadó következett, amelyen Siklér Kinga és Vajda Orsolya jutalmazták a győzteseket, de mindenki kapott oklevelet és a legjobbak serleget is. A délelőttöt ezt követően közös focizás zárta a tornateremben.

Csodálatos élmény volt a beteg gyerekek mosolyát és örömét látni. Csodálatos volt megélni, hogy ezzel mi tudtuk megajándékozni őket. Az MTK Budapest több mint egy sportegyesület. Ide még mindenképpen vissza fogunk térni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!