Atlétika
Kulunics Vince

Atlétika: Hamarosan a nemzetközi porondon bizonyíthat (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.03.02 Frissítve: 2021.03.02 Atlétika

Fiatal gátfutónk, Almási Olivér nyáron került klubunkba, télen pedig már le is tette a névjegyét, hiszen megnyerte a junior fedettpályás országos bajnokságot. Olivérrel az utóbbi néhány hétről, valamint a közeljövő céljairól beszélgettünk.

– Minek köszönhető, hogy ilyen jól sikerült a hétvégi országos bajnokság?

– Nemrég kerültem Szabó Dezsőhöz, hiszen csak nyáron igazoltam az MTK Budapestbe. Meglehetősen jól ment a felkészülés, sokat dolgoztunk, ezért tudtam ilyen jó eredményt futni a döntőben. Kicsit sajnálom, hogy elmaradtam Szűcs Valdó országos csúcsától, mindössze egy század kellett volna hozzá.

– Akkor jól sikerült a formaidőzítés.

– Igen, a 7.76-os idő pedig nagyszerű, hiszen ezzel holtversenyben harmadik vagyok a világranglistán és az európai ranglistán is. Az országos csúcsot nagyon sajnálom, de a bajnoki cím kárpótol, tehát nem lehetek elégedetlen.

– Hogy érzed magad az egyesületnél?

– Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Dunakesziről jöttem, a körülmények pedig azért az MTK-ban sokkal jobbak az élsportolók számára. Ez volt az első szezonom kék-fehérben, de már régebben Szabó Dezsővel készülök.

– Milyen vele együtt dolgozni?

– Nagyon élvezem. Kezd igazán kialakulni bennem a profi szemlélet, hiszen ennél a klubnál minden adott ahhoz, hogy kitűnő sportolóvá váljak. Nagyon sokat fejlődtem állóképességben és technikailag is az ő kezei alatt.

– Hogyan tovább?

– Ezzel a versennyel vége a fedettpályás idénynek, szóval most már a nyári szezonra koncentrálunk. Akkor a szabadtéri országos bajnokság, az észtországi junior Európa-bajnokság, illetve a kenyai junior világbajnokság lesz a legfontosabb, amennyiben nem szól bele a koronavírus-járvány. Tavalyról már megvan a szintem a két világversenyre, tehát amiatt nem kell izgulni. A héten még van néhány edzésem, utána kapok egy hét pihenőt, majd elkezdünk felkészülni a nyárra.  

– Mikor mentek rá a felnőtt gátra?

– Ez az utolsó évem a 99 centiméteres gáton, jövő évben már 106-ra emelkedik. A csapatbajnokságon már kipróbáltam a felnőtt gátat, de ott picit sokat hibáztam. Ezután elindultam a ligában is, ott negyedik lettem, sokkal jobb futással. Ugyan hét centiméterrel nagyobb csak a junior gáttól, de ez rettentően sokat számít.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!