Atlétika
Krizsán Xénia

Hiányoznak a nemzetközi táborok

Publikálva: 2020.11.23 Frissítve: 2020.11.23 Cselgáncs

Cselgáncsozóink vezetőedzőjével, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányával, Pánczél Gáborral beszélgettünk Gőz Roland és Tóth Krisztián prágai Európa-bajnokságon mutatott teljesítményéről.

Ahogyan arról már szombaton beszámoltunk, a 90 kilogrammosok mezőnyében világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozónk, Tóth Krisztián a hetedik, U23-as Európa-bajnokunk, Gőz Roland pedig kieső helyen zárt a prágai kontinensbajnokságon.

Roland az első körben a világranglista 30. helyezettjével, a szlovák Peter Zilkával küzdött; a párharc egészen az aranypontig zajlott, ám ott a jóval tapasztaltabb rivális győzött vazari értékű akcióval.

– Nagyon elfáradt. A felnőttmezőnyben egészen más terhelés éri a sportolókat, mint mondjuk az U23-asok között. Az idén sajnos egyetlen nemzetközi táborban sem vehetett részt, ráadásul a nemzetközi szintű merkőzések is hiányoztak neki. Ez a szlovák srác nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, sokkal több kell Rolandtól később, ha hozzájuk szeretne zárkózni. Persze őt nem az éremszerzésért hoztuk ki, hanem amiatt, hogy szokja a közeget, és lássa, milyen irányba kell haladnia – értékel az MTK Budapest dzsúdószakosztályának vezetőedzője, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor.

Krisztián két győztes párharcot követően az elődöntőbe jutásért a Grand Prix- és Grand Slam-versenyen aranyérmes azeri Megyijev Mammadalival (5.) szemben alulmaradt, majd a vigaszágon kikapott 2018-as világbajnoktól, a lajstrom élén álló spanyol Nikoloz Serazadisvilitől.

– Krisztiánnal viszont éremért jöttünk, de nem lehet hibáztatni, mindent megtett, csupán hajszálon múlt a dobogó. Az első kettő győzelem kötelező volt, majd az azerivel fej-fej mellett haladtak végig. Általában Krisztián nyer vele szemben, de rengeteget fejlődött ez a srác. Összességében elégedett vagyok, nekem tetszett a munkája. Ha ugyanúgy beleáll a melóba az olimpiáig, ahogyan azt az Eb előtt is tette, akkor látok esélyt a jó szereplésre Tokióban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!