Atlétika
Szabó Beatrix

Győri vereséggel kezdtünk

Publikálva: 2020.10.04 Frissítve: 2020.10.06 Kosárlabda női

A női NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokság első fordulójában a TFSE-MTK Budapest az UNI Győr MÉLY-ÚT otthonában kapott ki 91–82-re.

Kilencpontos vereséggel kezdte a TFSE-MTK Budapest a női NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokságot. Magyar Bianka együttese az UNI Győr MÉLY-ÚT otthonába látogatott a nyitányon, és bár a mérkőzés hazai pontokkal indult, Chanise Jenkins rögtön egy triplával adta meg az alaphangot csapatunknak. A győriek 8–5-ös vezetése után zsinórban kilenc pontot szereztünk (8–14), az állás 19–19-nél lett megint egál, az első negyedet mégis előnnyel zártuk (21–25). A második játékrész elején Alisia Jenkins két precíz büntetővel kezdett, és hol az ő, hol Bernáth Réka villanásai tartották a minimális MTK-fórt, amely a negyed közepére elapadt, és a félidőre átvették a vezetést a vendéglátók (46–45).



A harmadik tíz percet egyértelműen a hazaiak indították jobban, a győri fiatal, Dombai Réka hármasával pedig először lett tíz pont a különbség a két gárda között (58–48). Nálunk továbbra is a Bernáth, A. Jenkins, C. Jenkins trió igyekezett leginkább, hogy pariban maradjunk, ám a győriek közül Brianna Kiesel és Barnai Judit sem fogott ki éppen rossz napot, ettől függetlenül kevésnek érezhetjük a felvonásban szerzett tizenegy pontunkat. 68–56-tal érkeztünk a zárónegyedhez, amelyben reményteljesen startoltunk, hiszen Chanise hamar duplát és triplát is szerzett, ám a győriek válasza sem maradt, ők is berámoltak két hárompontost. Úgy, ahogyan majd Bernáth Réka is kettőt. Egyre közelebb kerültünk az ellenfelünkhöz, de az idő vészesen fogyott. Három perccel a vége előtt Németh Alma közelije után öt pontra zárkóztunk (78–73), aztán a Győrtől Dubei Debóra hárompontosa érkezett, tőlünk a Dúl Pankáé (81–76).

A hazaiak azonban nem engedték, hogy nagyon szorossá tegyük a végét: Barnai pontjaival csak nőtt a különbség, Bernáth pedig hiába szerezte meg rövid időn belül a harmadik tripláját, az csupán a 91–82-es végeredményhez volt elég. A mai napon a szerencse sem állt mellénk, hiszen a statisztikát figyelve igen kirívó, hogy a kilenc hárompontossal próbálkozó játékosunk közül, csupán három járt sikerrel, az összesen huszonnyolc triplakísérletből pedig mindössze hét talált utat a gyűrűbe.

Szerdán hazai pályán a Ludovika-FCSM Csata együttese ellen javíthatunk.

UNI GYŐR MÉLY-ÚT–TFSE-MTK BUDAPEST 91–82 (21–25, 25–20, 22–11, 23–26)
Pontszerzőink: Bernáth Réka 24/9, Chanise Jenkins 23/3, Alisia Jenkins 22/6, Dúl Panka 7, Kovács Vanessza 4, Németh Alma 2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!