Atlétika
Krizsán Xénia

Majorosi Krisztián bajnok lett a magyar esportfesztivál versenyén

Publikálva: 2020.08.29 Frissítve: 2020.08.29 eSport

A TippmixPro magyar esportfesztiválon rendezett OMEN FIFA 20 bajnokság aranyérmese lett, PlayStation 4 platformon egyesületünk játékosa.

A Puskás Aréna impozáns létesítménye ad otthont a TippmixPro magyar esportfesztivál augusztus 26. és augusztus 30. között szervezett eseményeinek, ahol öt napon keresztül a gamervilág krémjét sorakoztatták fel a szervezők. A tematikus napokon népszerű hazai Twitch streamerek, szakértők és feltörekvő játékosok hadát vonultatják fel, és a játék mellett természetesen komolyabb, gamer közösséget érintő beszélgetések szem- és fültanúi lehettünk a közvetítések során. Természetesen a repertoárból az esport sem maradhatott ki, ezért számos játékban csapnak össze a legjobb játékosok a fesztivál keretein belül. Ebből az alkalomból kapott meghívást szakosztályunk két játékosa is a nívós eseményre.

Majorosi Krisztián (chris_maj), tapasztalt FIFA 1v1-es és FIFA Pro Clubs játékosunk a HUNESZ FIFA Masters versenysorozat győzteseként, új, fiatal tehetségünk Hajdú Viktor (toofrez) pedig a HUNESZ FIFA Masters versenysorozat második helyezettjeként érdemelte ki a megtisztelő meghívást. Utóbbi először képviselte egyesületünket offline eseményen.

Játékosaink kiemeltként kezdték meg a PS4 FIFA versenyek küzdelmeit. Viktor a későbbi döntős, Batik Gergővel (gerikee199377) kezdett, aki egyből a veszteságra száműzte játékosunkat a legjobb nyolc között. Krisztián a másik ágon magabiztosan menetelt a döntőig, így hosszabb pihenés után küzdött meg finalista ellenfelével. Viktornak sajnos a vesztesági mérkőzés sem hozott szerencsét, így a vártnál korábban búcsúzott a versenytől.

Majorosi Krisz ellenfele végül a Trollfoci-Hálószaggató Esport játékosa, Batik Gergő lett, akit Krisznek sikerült az elődöntőben legyőznie mindkét meccsen, de Gergő szép játékkal, a párharcot megfordítva küzdötte vissza magát a vesztesági döntőből a fináléba. A nagydöntő már sokkal kiélezettebb összecsapást hozott. Játékosunk 2–1-es, szoros győzelemmel kezdte a párharcot, a második meccsen viszont már Gergő ragadta magához a kezdeményezést. Kétszer is megszerezte a vezetést, azonban Krisznek sikerült tartania a lépést és hosszabbításra mentette a meccset (2–2). Mivel a túlórában egyik fél sem szerzett találatot, tizenegyesek döntöttek az eredmény sorsáról. Gergő bízott abban, hogy a büntetőrúgásokkal ki tudja harcolni a harmadik mérkőzést, de Krisz ismét stabilan teljesített, így 3–2-re nyerte a párbajt, és összesítésben 2–0-ra győzte le ellenfelét a bajnoki trófeáért folyó küzdelemben.

Tornagyőzelme után Majorosi Krisztiánt faggatuk.

– A HUNESZ FIFA Masters győzelmed után milyen reményekkel érkeztél a Puskás Arénába?

– Minden versenyre győzni megyek, másképp nem lehet hozzáállni sem a sporthoz, sem az esporthoz.

– Hogy tetszett a komplexum?

– Most voltam először az új stadionban, nagyon modern és tényleg alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására. 

– Milyen érzés volt a stadionban játszani?

– Rég volt már offlineverseny, így alapból nagyszerű volt, természetesen azért adott valami pluszt az aréna.

– A döntőben Batik Gergő ellen léptél pályára. A visszavágó büntetőpárbajban dőlt el. Mennyire számított az, hogy jobban ismered ellenfeled? A mérkőzést is úgy nyerted meg, hogy a döntő lövésnél maradtál a kapussal, és kivédted ellenfeled büntetőjét.

– Nem vagyok túl jó tizenegyesekben, de Geri ellen valahogy eddig 2/2 a mérlegem. Neki nagyobb tétje volt így a mérkőzésnek, hogy az első felvonást én nyertem. Nem ijedtem volna meg a harmadik meccstől sem, de éreztem az utolsó büntetőnél, hogy nem meri helyezni lövését.

Krisztián remek évet zárt, ezúton is gratulálunk neki, méltó módon búcsúztatta a FIFA 20-as szériáját.

A TippmixPro Magyar esportfesztivál OMEN FIFA 20 PS4 versenyének adása megtekinthető ITT.

Lista kép: PlayIT

Esport szakosztályunk támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!