Kézilabda
Török Lilly

Röplabda: agresszívan kezdtünk, ám ellenfelünk védekezésváltással reagált rá, ami eldöntötte a pontok sorsát (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.02.04 Frissítve: 2023.02.04 Röplabda

A Swietelsky-Békéscsaba védelmét nem tudtuk feltörni, 3:0-ra kikaptunk hazai pályán.

Agresszíven kezdtük a mérkőzést, amivel nagyon megleptük a békéscsabai gárdát. Vendégeink a védekezésük feljavulásával és megváltoztatásával ellensúlyozni tudták a rossz kezdést, és 10:6-nál már náluk volt az előny. Anja Sonja és Briga Zsanett pontjainak hála 11:10-re még visszajöttünk, ám zsinórban öt pontot szerzett ellenfelünk, így még nagyobb előnyre tett szert. Több hibát is elkövettünk támadásban, amit a békéscsabaiak kihasználtak, így könnyedén nyerték az első etapot.

A következő két szettben is tartott ellenfelünk masszív védelme, nagyon nehezen tudtuk feltörni azt. A mieink mind a két szettben nagyon próbálták utolérni a Békés vármegyei gárdát, ám minden etap elején hamar nagyobb ponthátrány alakult ki javunkra. Végül a második és harmadik szettet is elveszítettük, így a három pontnak a Swietelsky-Békéscsaba örülhetett.

A következő héten is hasonlóan erős ellenfél vár ránk, ugyanis a Vasas Óbuda vendégei leszünk szombaton.

Női Extraliga alapszakasz, 11. forduló

2023. február 04. 19:00 Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 43 néző. 

MTK Budapest‒Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-15, -7, -12)

Játékvezetők: Sík B., Tillmann Gy.

MTK Budapest: Asonja 7, Szabó, Berkó, Tatár 2, Briga 2, Costa 8. Csere: Divényi, Weidemann (liberó), Tarr 1, Varga 1, Garai.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Swietelsky-Békéscsaba: Drpa 8, Vasileva 11, Glemboczki 7, Bodnár 8, Pintér 4, Bagyinka 3.  Csere: Kertész (liberó), Tuska 1, Oliinyik 1, Mosher 2.

Vezetőedző: Tóth Gábor

Leiszt Máté: ‒ Az elején meg tudtuk lepni ellenfelünket az agresszív kezdéssel. Ám a Békéscsaba védekezést váltott, amit nagyon magas szinten mutattak be. A támadási hatékonyság a részünkről nem volt megfelelő, ez okozta a nagyobb különbséget. A békéscsabaiak megérdemelten vitték haza a három pontot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!