Atlétika
Jankovics Dániel

2016. október 13-án nyílt meg az Új Hidegkuti Nándor Stadion (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2019.10.13 Frissítve: 2019.10.12 MTK Budapest

Ünnepi emlékezés.

„Mintha tegnap lett volna” – szoktuk mondani, ha valami olyan közelinek tűnik, hogy meglep mindenkit az idő múlása. Pedig tényleg. Már három éve történt, hogy birtokba vehettük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont.

Otthonra leltünk olyan körülmények között, melyre mindenki azt mondja: FANTASZTIKUS.

Amióta átadtuk, jónéhány hazai és külföldi csapat játékosai megfordultak, játszottak vagy edzettek a létesítmény gyepszőnyegén, és mindenki az elismerés hangján szólt róla, ahogy a kiszolgáló háttér, az öltözők, bírói szobák, a labdaszedők számára fentartott helyek, a világítás, a hangosítás, mind-mind elnyerték az itt megfordulók tetszését.

Naptár:

2014. decemberében zárult le a pályázat, melyen eldőlt, hogy a Bord Stúdió munkatársai készítik az Új Hidegkuti Nándor Stadion terveit.

2016. május 31-én tartottuk a bokrétaünnepséget

2016. október 12-én azt írtuk honlapunkon: Már csak egyet kell aludni...

2016. október 13-án pedig megnyílt az aréna. Az MTK Budapest labdarúgócsapata 2-2-es döntetlen játszott a portugál Sporting CP ellen.

Jelképes, egyben megejtő, hogy a nyitómérkőzés első hazai gólját az a Kanta József szerezte, aki a mai napig több, mint 300 mérkőzésen lépett pályára klubunk színeiben.

A nyitás óta az Új Hidegkuti Nándor Stadiont a mérkőzéseken, az eseményeken több, mint negyed millió ember látogatta meg.

Az MTK Budapest felnőtt férfi labdarúgócsapata, az MTK Hungária FC női focistái, a férfi U19-es együttes (Liverpool FC, HŠK Zrinjski Mostar) mérkőzései mellett a létesítmény otthont adott számos más meccsnek, rendezvénynek.

Néhány fontosabb:

2017-ben:

Vasas FC–Újpest (OTP Bank Liga mérkőzés)
Videoton–Puskás Akadémia FC (OTP Bank Liga mérkőzés)
Magyarország–Oroszország (U17-es válogatott mérkőzés)
MTK Hungária FC–FTC (női labdarúgó bajnoki döntő)
UEFA női Bajnokok Ligája csoportkör
Magyarország–Törökország parlamenti válogatott mérkőzés
Magyarország–Szlovákia (MAFSZ válogatott amerikai focimeccs)
Hungarian Bowl (MAFSZ amerikai foci bajnoki döntő)
MTK Budapest Családi nap

2018-ban:

Magyarország–Ciprus (U21-es válogatott mérkőzés)
Magyarország–Izrael (U17-es válogatott mérkőzés)
Szlovénia–Magyarország (U19-es válogatott mérkőzés)
Budapest Honvéd (OTP Bank Liga „hazai” mérkőzések)
Magyarország–Csehország (MAFSZ válogatott amerikai focimeccs)
MTK Hungária FC–FTC (női labdarúgó bajnoki döntő)
K&H ekupa FIFA19 1v1
A Futball Éjszakája
TSC Football Clinic (Ruud Gullit és Lothar Matheus részvételével)

2019-ben:

Budapest Honvéd (OTP Bank Liga „hazai” mérkőzések)
MTK Hungária FC–FTC (női labdarúgó bajnoki döntő)
MLSZ női kupa és amatőr kupadöntő
Hungarian Bowl (MAFSZ amerikai foci bajnoki döntő)
Maccabi Európa Játékok megnyitó ünnepség
A Futball Éjszakája
K@H ekupa FIFA20 1v1
Magyarország–Spanyolország (MAFSZ válogatott amerikai focimeccs)

A pályán kívül az Új Hidegkuti Nándor Stadion VIP- és konferenciaterme, parkolója számtalan sajtótájékoztatónak, termékbemutatónak, karácsonyi fogadásnak, oktatási, szakmai rendezvénynek adott otthont.

Az átadás óta elkészült az Inkubátorház, melyet már be is laktak a XXI. század digitális technológiáját kiszolgáló cégek. Megnyílt az MTK Budapest Esport Arénája, és várja már a vásárlókat a Fan Shop, ahol a klubhoz köthető ajándéktárgyak vásárolhatók meg.

Megszerettük.

Miután az MTK Budapest és az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. irodái is a létesítményben helyezkednek el, idejárunk nap, mint nap dolgozni, a stadion barátságosan körülvesz, kiszolgál bennünket, vigyáz ránk, mi is vigyázunk rá.

Az új stadion néhány kiemelt, fontos jellegzetessége:

Desso GrassMaster rendszerű hibrid játéktér: A közép-európai régióban elsőként hazánkban, az MTK Budapest új stadionjában épült ilyen típusú élőfüves játékfelület. A rendszer lényege, hogy a pálya gondosan tervezett rétegrendje kiváló vízelvezetést biztosít, a játéktér még erős esőzés után is jól használható, valamint a szakkivitelező Desso cég által kifejlesztett speciális gépek 2x2 cm-es raszterben megközelítőleg 20 000 000 db 20 cm-es műszálat tűznek a pályába, ami jelentősen növeli a pályaszerkezet fizikai ellenállóképességét, ezáltal jelentősen növelve annak élettartamát. A francia rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság alatt például a PSG új stadionjának gyepe, amely szintén ilyen rendszerű jól vizsgázott, míg a többi arénában folyamatos gondok voltak a játéktérrel. Desso pályák a világban (hibrid fű): Liverpool, Manchester City, Manchester United, Wembley, Feyenoord, San Siro, Wolfsburg. Az öntözés gazdaságossága érdekében a pályát a 18 méter mély kútról lehet locsolni.

LED-pályavilágítás: a régióban elsőként, a kontinensen harmadikként az új Hidegkuti Nándor Stadionban valósult meg LED-es pályavilágítás, amely a szigorú közvetítés-technológiai elvárásokat a lehető leggazdaságosabb módon képes kielégíteni a kor elvárásainak eleget téve. A világítást összesen 214 db SCHREDER - TUNGSRAM gyártmányú lámpatest biztosítja, melyeknek 30 db világítási alelosztó szekrény biztosítja az energiaellátást. A rendszer DMX vezérléssel kompatibilis módon kerül kiépítésre.

Az előbbi két sporttechnológiai ismérv alapján az Új Hidegkuti Nándor Stadion felléphet az Arsenal FC mellé a dobogó legfelső fokára az európai rangsorban, mert ma csak két olyan stadion van Európában, ahol ez a két magas technológiai magoldás együtt előfordul.

Az új stadion férőhelyei: Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 5014 db ülőhely áll a szurkolók és sajtó munkatársak rendelkezésére, amelyből

4189 db általános nézőtéri ülőhely,
260 db VIP ülőhely,
504 db szék tartozik majd összesen a sky box szintekhez, illetve
61 hely várja a sajtó munkatársait.
Összesen, egyidőben 5.014 néző tudja megtekinteni a rendezvényeket

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!