Karate
Hárspataki Gábor

„Nagyon örülök, hogy újra van csapatom”

Publikálva: 2019.08.28 Frissítve: 2019.08.28 Röplabda

Sass-Gregori Martina hét év után visszatér a Városmajorba.

Sokaknak ismerősen csenghet a Városmajorban Sass-Gregori Martina neve, mivel női röplabdacsapatunk szakmai stábjának legújabb tagja játékosként még a BSÉ-t erősítette. Martina a hosszú évek után távozó Barkóczi Barna helyét veszi át a csapat mellett, ám munkája sokrétűbb lesz, mint a gyúróké általában.

Alapvetően gyógytornász vagyok, és a manuálterápiát tanulom éppen – árulta el a 29 éves szakember. – Természetesen kötőszöveti, svéd–, illetve nyirokmasszázzsal is tudom segíteni a lányokat, ez is része lesz a munkámnak.

Ezen a ponton talán nem árt tisztázni a fent említett – és a jövőben minden bizonnyal kulcsfontosságúnak bizonyuló – manuálterápia fogalmát. Az interneten található definíció szerint „a manuálterápiás kezelés célja a támasztó- és mozgatórendszer fájdalmainak, akut és krónikus elváltozásainak, degenerációinak kezelése, következményeinek és tüneteinek enyhítése. A manuálterápia során a terapeuta a pacienssel együttműködve úgynevezett mobilizációs fogásokkal feloldja, ellazítja a görcsös, bemerevedett, mozgástartományban beszűkült testrészeket”.

Vezetőedzőnk, Tóth Gábor híresen nagy hangsúlyt fektet a játékosok fizikai felkészítésére, amely által Martina munkája is kiemelten fontos lesz az előttünk álló szezonban.

Szeretném felkészíteni a lányokat erre a terhelésre. Ezért is kezdtük el ilyen korán a közös munkát, hogy mire elindul a terhelés, minden középhelyzetű legyen. Láttam kisebb-nagyobb elváltozásokat: gerincferdüléseket, lábhosszkülönbségeket, medencemerevségeket, illetve korábbi sérülésekből adódó ízületi problémákat. Ha ezeket rendbehozzuk, utána bármilyen terhelést kibírnak a lányok – persze csak szépen, fokozatosan felépítve.

Martina munkáját nagyban megkönnyítheti, hogy egykori profi röplabdázóként pontosan tudja, min mennek keresztül a lányok, mi vár rájuk a szezon során.

2012-ben hagytam abba a profi sportot, tele vagyok nosztalgikus érzésekkel, régi vágyam volt, hogy visszatérjek – mesélte a 29 éves szakember. – Nagyon örülök, hogy ismét van csapatom, és újra ott izgulhatok a meccseken. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!