Atlétika
Krizsán Xénia

„Maximum két-három hetet töltök tenisz nélkül az évben” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.04.08 Frissítve: 2019.04.11 Tenisz

Babos Tímea a B Cool magazinnak adott interjút.

– Gratulálunk az év eleji melbourne-i döntőbe jutásotokhoz női párosban! Sokan ismét első helyet vártak tőled Kristina Mladenoviccsal az oldaladon, de úgy látjuk, szomorkodásra nincs okotok. Te is így gondolod?

– Úgy érzem, hogy bár nem sikerült elhoznunk az első helyért járó trófeát, büszkék lehetünk, elvégre a döntőig el is kellett jutni. Az utolsó három nagy versenyből – US Open, világbajnokság, Australian Open – mindhármon döntőztünk, és egyet meg is nyertünk Kikivel, tehát nincs szégyenkeznivalónk. Nagyon boldog vagyok, hogy a melbourne-i sikert vele oszthattam meg, nála tökéletesebb jelöltet erre nem is találhattam volna. Az évek során sokat tanultunk, változtunk; ami nem működött pár évvel ezelőtt, most működik közöttünk.

– Párostársad azt nyilatkozta Melbourne-ben, közös sikeretek titka az, hogy pályán és pályán kívül is jól ismeritek, megértitek egymást, lelkileg is összhangban vagytok, egy generációhoz tartoztok. Mindketten 26. életévetekben jártok, ráadásul csak négy nappal vagy fiatalabb, mint ő. Ez azt jelenti, hogy közös az érdeklődésetek, szabadidőtökben esetleg együtt jártok moziba, ruhát vásárolni, kirakatokat nézegetni Melbourne-től, Párizson át Rómáig?

– Megtanultunk együtt veszíteni, nyerni, sírni és nevetni. Nagyon jó barátnők vagyunk, de azért ezt nem úgy kell elképzelni, hogy sülve-főve együtt lennénk. Kirakatokat például nem sűrűn nézegetünk, a versenyek alatt pedig pláne nem, hiszen mindketten profi sportolók vagyunk, a tenisz a munkánk, az életünk, a szenvedélyünk. Egy-egy meccs vagy edzés között persze szívesen beszélünk bármitől, pasikról, cipőkről vagy lakberendezésről, de a tenyeres is szóba kerül.

– Egyáltalán mennyi szabadidőd van?

– Egy évben 35-38 hetet utazom, ezért a pihenésre nagyon kevés idő jut. Ha éppen úgy adódik, hogy hamarabb véget ér egy verseny, akkor sem a lábam lógatom, hanem kőkeményen edzem és készülök a következő tornára. Tavaly egy hetet a családommal nyaraltam, 25 éve ez volt az első közös nyaralásunk. Nekem ez sem volt felhőtlen pihenés, ugyanis napi négy-öt órát edzettem édesapámmal a resort teniszpályáin. Tudatosan választottunk olyan helyet, ahol megfelelő pályák és edzőterem rendelkezésre állt. Az októberi, szingapúri világbajnokság után a párommal öt napot töltöttünk Balin, igazi romantikus paradicsomban, ami régi vágyam volt, de ott sem szakadtam el a sporttól, hobbiszinten kocogtam, kondiztam. Balin egyébként hódoltam a kávé iránti szenvedélyemnek: részt vettünk kávékóstolón, ami nagy élmény volt. Évente maximum két-három hetet tudok tenisz nélkül tölteni, de az igazi semmitevős napok száma 10 alatt van.

A Timivel készült teljes interjú a B Cool magazinban olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!