Kézilabda
Farkas Johanna

„Életem legszomorúbb győzelme” (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.04.04 Frissítve: 2018.04.06 Labdarúgás

Idegenben lőtt több góllal jutott tovább az Újpest.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Újpest FC 3-2 (1-0), összesítésben 4-4, továbbjutott az Újpest FC idegenben lőtt több góllal.

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2551 néző

Vezette: Bognár Tamás (Albert, Huszár, Erdős, csonka, Király)

MTK Budapest: Bese – Katona, Talabér, Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Vass Á., Kanta, Jakab – Lencse, Schäfer.

Kispad: Szentpéteri, Korozmán, Hrepka, Bori, Borbély, Takács, Kulcsár.

Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Schäfer helyett Hrepka (74. perc), Lencse helyett Borbély (81. perc), Vass Á. helyett Korozmán (87. perc)

Sárga lap: Talabér (25. perc), Deutsch (33. perc)

Gólszerző: Kanta (17. perc, 61. perc), Deutsch (63. perc) 

Újpest FC: Pajovics – Litauszki, Tischler, Diallo, Bojovics, Balázs, Mohl, Obinna, Onovo, Pauljevics, Burekovics.

Kispad: Gundel-Takács, Kálnoki Kis, Cseke, Zsótér, Szankovics, Nagy D., Novothny.

Vezetődző: Nebojsa Vignjevics.

Csere: Tischler helyett Nagy D. (46. perc), Mohl helyett Novothny (46. perc), , Obinna helyett Szankovics (90. perc)

Sárga lap: Burekovics (35. perc), Tischler (36. perc), Diallo (37. perc), Onovo (79. perc)

Gólszerző: Novothny (53. perc, 83. perc)

Borús, de kellemes időben mérkőztek meg a csapatok az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A feladat egyszerű volt, az Újpest 2–1-es hazai győzelmét követően nyerni kellett hazai pályán.

Az első perctől kezdve látszott, hogy küzdelmes mérkőzés vár csapatunkra. Ellenfelünk a korai szabálytalanságoktól sem riadt vissza. Helyzetek tekintetében aktívabban kezdtünk, Vass Patrik már az 5. és a 6. percben is próbálkozott, de előbb mellé, majd a kapusba lőtt. A vendégek első lövése a 11. percben jött, amikor Pauljevics kísérletezett, de nem talált kaput.

A 17. percben Lencse kapott mutatós keresztlabdát, a 16-os vonalán megfordult, majd a bal oldalon induló Kantának ívelt, aki kíméletlenül a bal alsóba bombázott, megszerezve a vezetést csapatunknak.

A továbbiakban is hasonló képet festett a játékrész, ébredezett az Újpest, például a 25. percben Burekovics lőtt kapufát 18 méterről. A 33. percben Deutsch elkésett belépője korbácsolta fel az indulatokat, a frusztrált vendégek pedig elkezdtek agresszíven odalépni. Előbb Burekovics felesleges faultja ért sárgát, majd Tischler agresszív belépőjénél villant a lap, végül Diallo több ütemet késve lépett rá Vass Ádám lábára, amiért ő is megkapta jogos sárgáját. 

A hajrában fokozatot kapcsoltunk, Kanta és Lencse is ziccerben hibázott, így a szünetre egygólos előnnyel mehettünk.

A fordulást követően jobban kezdtek a lila-fehérek, Novothny az 53. percben egyenlített, lesgyanús helyzetben tört ki a védelem mögé, és pöccintette el a labdát Bese mellett.

Nem voltunk sokáig hátrányban, Schäfer emelt a védők közé, akik kézzel értek a labdába, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A labdát csapatkapitányunk tette le, és magabiztosan értékesítette a pontrúgást, így Kanta már második gólját szerezte a mérkőzésen.

Percekkel a találata után a jobb szélen vezettünk kontrát. Lencse a második hullámban érkező játékosainknak passzolt, Deutsch Bence pedig tökéletesen találta el a labdát, a jobb kapufa mellé bombázott 25 méterről, megduplázva előnyünket. Nem sokkal később Jakab indult meg a bal szélen, de a középre adott labdáját kivágták a védők.

Az utolsó 15 percre Hrepka Ádám is pályára lépett, a szüntelen robotoló Schäfer Andrást váltotta. A mérkőzés továbbra is lendületes volt, helyzetek mindkét csapat előtt, a vendégeknél Pauljevics, nálunk Kanta lövései borzolták a kapusok idegeit.

Második cserénk Borbély Bálint volt a 81. percben, ő Lencse Lászlót váltotta, aki hatalmas tapsot kapott a hazai szurkolóktól. Percekkel később leblokkolt védelmünk, és kiugrott Novothny, majd ismét Bese mellett pöckölt a kapuba. Utolsó csereként a hajrára beküldtük Korozmán Kevint, Vass Ádám helyett. 

A hosszabbításban minden alkalmat megragadtak a vendégek, hogy húzzák az időt, derekasan támadtunk, amikor a labda nálunk volt, Gengeliczki csatárposztra is került, Talabér egyedül biztosított hátul, de újabb gól már nem esett, így győzelemmel búcsúztunk a Magyar Kupából, élvonalbeli ellenfelünkkel szemben.

Feczkó Tamás így értékelt a mérkőzés után: – Ez volt életem legszomorúbb győzelme, nem csak a gólok, hanem a mutatott játék is szép volt. Büszke vagyok a csapatomra, és hogy nyolc saját nevelésű játékossal léptünk pályára, közülük hárman „futballfiatalok" voltak, és ez egyáltalán nem látszott, felnőttek a feladathoz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!