Atlétika
Krizsán Xénia

Zsinórban negyedszer nyertünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.09.29 Frissítve: 2019.10.02 Labdarúgás

Újabb fontos mérkőzést nyertünk meg a Merkantil Bank Ligában, a Nyíregyházát 2-1-re vertük hazai pályán.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Barna (Garai, Kiss B.)

Gólszerző: Lencse (25.), Schön (56.), ill. Jova (47.)

Sárga lap: Somodi (46.,), Katona (67.), ill. Jova (24.), Szinanovics (66.)

MTK Budapest: Somodi - Fülöp, Pintér, Varju, Nagy (Mezei, 55.) - Cseke, Katona, Palincsár - Vass, Lencse (Simon A., 72.), Schön (Kanta, 87.)

Nyíregyháza Spartacus: Jova - Svedyuk, Végső, Fodor, Talabér (Pejovics 24.) - Sinanovic, Ötvös (Kovács, 62.), Busai, Kovács N. (Starosta, 46.) - Tóth B., Hornyák

Több változás is volt kezdőcsapatunkban, Bognár István például kisebb sérülés miatt hiányzott, de Michael Boris eltekintett az ifi BL-ben bevethető játékosok szerepeltetésétől is. 

A mérkőzés első periódusában a csapatok inkább a mezőnyben küzdöttek, az első lehetőségre a 20. percig kellett várni: Nagy Zsombor fejelt Schön Szabolcs szögleténél, de nem találta el a kaput.

Nem sokkal utána a túloldalon Hornyák maradt le egy élesen és veszélyesen belőtt labdáról.

A félidő közepén aztán megszereztük a vezetést: Lencse ugrott ki a védelem mögé, Jova elvitte a lábát, büntető: a labda mögé a sértett állt, a kapus ugyan érezte az irányt, de a jobb alsóba nem érhetett le (1-0).

A folytatásban is kézben tartottuk a mérkőzést, és a félidő végén majdnem megdupláztuk előnyünket: Lencse ismét tökéletes ütemben bújt ki a védők között, életerős lövése a bal alsót vette célba, Jova azonban bravúrral mentett, így 1-0-val fordultak a csapatok.

A második félidőt nem mi kezdtük jobban: Somodi mellett tolta meg a labdát Szinanovics, a szabálytalanságot büntető követte, amelyet Jova értékesített magabiztosan (1-1). 

Nem sokkal utána Szinanovics törhetett egyedül kapunkra, Somodi azonban fogta a ziccert, leért a lapos lövésre. Gyorsan magunkhoz ragadtuk azonban ismét a kezdeményezést, ami eredményt hozott: kisebb lehetőségek után az 56. percben újra vezettünk, miután Palincsár középre tett labdáját az érkező Schön továbbította 7 méterről a hálóba (2-1). 

 
A folytatásban is mi támadtunk, a kapu előtt azonban hiányzott a határozottság, így még nem tudtuk lezárni a találkozót. Bő negyedórával a vége előtt Palincsár Vass Patrikkal játszott össze szépen, utóbbi lövése azonban lecsúszott. 

A 82. percben Simon szerzett labdát a tizenhatos vonalán, az alapvonal felé indult, ám kiszorított helyzetből a kapufára bombázott.

A vendégek előtt is adódott helyzet a hajrában: egy jobboldali beadás után Kovács 8 méterről nem sokkal fejelt a bal alsó sarok mellé. 

Mezei is lezárhatta volna a meccset: egy szép csel után 14 méterről laposan lőtt, Jova azonban mentett, ahogy Palincsár emelésénél is. Az állás így nem változott, csapatunk zsinórban negyedszer nyert, 2-1-s sikerünkkel a délutáni-koraesti meccsek előtt a tabella élére ugrottunk.
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!