Tenisz
Fucsovics Márton

Zavára emlékezünk (2. rész)

Publikálva: 2015.03.10 Frissítve: 2015.03.11

Zavadszky Gábor 2006. január 6-án hagyott itt bennünket, miután Cipruson – banális sérülése után néhány nappal – meghalt. Zava úgy tervezte, hogy pályafutása befejeztével az MTK öregfiúkban focizik. Édesapjával, Zavadszky Jánossal beszélgettünk.

Az interjú 1. része ITT.

– Gábor volt az egyik, akit a leggyorsabban befogadott a Fradi közönség.

– Végig imádták. Ő nem is akart eljönni onnan, csak ’98-ban, az átigazolási időszak lejárta előtt egy nappal, Varga Zoli vette át a Dunaújvárost, és bejelentkezett, hogy a Nyicsenkót, a Zavadszkit és még valakit megvennének, így csomagban 20 millió forintért. Odaadták őket. Első évben harmadikok lettek, 2000-ben megnyerték a bajnokságot.

– Jól érezte megát Dunaújvárosban?

– Igen. A 2000-es bajnokságban 13-14-15 gólt rúgott a csapat meg is nyerték. Akkor már irányító középpályás volt, sőt sokáig futó jobbszélső, tehát a saját 16-nál szerelt, utána elfutott a széle, beadta és mindenki azt szerette volna, ha a saját beadására beér – mondja mosolyogva

– Hogy jött képbe az MTK?

– Cipruson edzőtáboroztak, az MTK is ott volt, azt hiszem ekkor környékezték meg.

– Aki a Fradiból jön, annak mindig sokkal nehezebb beilleszkedni bármelyik csapatba. Neki sikerült.

– Az MTK-ban is imádták. Olyan volt a mentalitása, a hozzáállása, mert hozzá oda lehetett menni, vele beszélgethetett a szurkoló. Nem volt nagyképű, és apukája után jó humorú volt. Csak ő azt a Monty Python-os humort csípte nagyon – folytatja, de közben kacsint rám, jelezve, hogy nem a nagyképűség beszél belőle.

– Hogy lehet feldolgozni, vagy megszokni a gondolatot, egyáltalán elfogadni, hogy nincs a Gabi?

A breszélgetésnek ennél a pontjánál látom elsőzör, hogy inkább másfelé néz, nem rám. Ott az üvegen túl keresi a választ, de kemény ember, így folytatja:

– Talán annyiból könnyebb kicsivel, hogy ő 18 éves korában már elköltözött otthonról – mondja, de nem folytatja, témát vált: – Minden nap beszéltünk telefonon. Pénteken halt meg, szerdán dumáltunk. Leszakadt a combjából, az a trombusz (vérrög. A szerk.), péntekre elérte a tüdejét és nem kapott levegőt. 

Folytatjuk

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!