Karate
Hárspataki Gábor

Visszavágunk!

Publikálva: 2018.02.01 Frissítve: 2018.02.01 Kosárlabda női

Három héten belül második fővárosi rangadójára készül női kosárlabdacsapatunk. Lányaink a BEAC legyőzése után, a Vasas ellen is sikerre vinnék a kék-fehér színeket.

Visszavágásban bízunk szombat este, a női kosárlabda NB I 16. fordulójában. A Vasas Akadémia ellen komoly törlesztenivalója van Nagy Dóra csapatának, hiszen októberben, Pasaréten igen zaklatott meccsen kaptak ki kilenc ponttal.

Az a találkozó számunkra leginkább Székely-Horváth Zsuzsa nyaksérülése miatt lett emlékezetes, de a játék szintjén a Vasas elsöprő letámadása és eggyel több légiósuk okozta igazán a vesztünket.

Adamecz Lilla és Szabó Flóra jutott csupán tíz pont fölé, míg a túloldalon az egykori MTK-s Böröndy Vivi mellett Kalu és Karakasevics is kétszámjegyű pontot termelt.

Több kell csapatszinten lányainktól, kezdve a labdafelhozatalban való segítéstől, a pontok eloszlásán át, egészen a védőoldali csapatmunkáig, mindenben.

Az odavágóhoz képest mindkét csapat egy-egy U20-ast veszített, hiszen amíg mi Jankó Flórától „váltunk meg”, addig Pasaréten Dúl Panka szenvedett súlyos térdsérülést.

Szerencsére a múltheti betegségek, sérülések helyrejöttek hétközben, Pál Szandra, Horváth Betti és Székely-Horváth Zsuzsa is bevetésre készen várja a találkozót, Nagy Dórának tehát minden oka megvan a bizakodásra a hétvége előtt:

– Nehéz volt az elmúlt egy-két hét, megéltük a BEAC elleni győzelmet, aztán szűk kerettel utaztunk Miskolcra, most pedig minden erőnkkel a Vasasra fókuszálunk. A DVTK elleni találkozó jó előmeccs volt, ha lehet ezt mondani, hasonló stílusú, agresszív védekezésre épülő játékot várunk a Vasastól is. A héten fokozatosan néztük át a figuráikat, kellően felkészültünk belőlük. Bízom a csapatomban, tudom, hogy ha mindenki száz százalékot ad bele a meccsbe, akkor összejöhet a győzelem.

Február 3. szombat 18:00 óra Női kosárlabda NB I 16. forduló MTK Budapest – Vasas Akadémia

A mérkőzésről egyéb információkat Facebook eseményünkön találnak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!