Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Veretlen kezdet (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.03.24 Frissítve: 2020.03.25 eSport

Négy mérkőzésen nyolc pontot szerzett esportcsapatunk, nem találtak még legyőzőre.

Traubi–MTK Budapest eSport 0-0

Első mérkőzésünk a Traubi elleni idegenbeli találkozó volt.

Felállásunk: Bíró– Kovács, Fehér, Tóth – Balásfalvi, Nyári, Cserna, Rácz, Binder – Vajai, Kaszab

A gyenge kapcsolat miatt időnként akadozott a mérkőzés, de komolyabb problémáról nem beszélhettünk. A mérkőzés a lassabb játékmenet miatt szűkölködött a lehetőségekből. A legnagyobb helyzet csapatunk előtt adódott. Szűcs rosszul jött ki egy beadásra, aminek köszönhetően Kaszab Patrik meg tudta előzni a kapust. A támadóról a kapufára pattant a labda. A játékszer a Traubi védője, Gódor elé pattant, aki a gólvonalról a labdát a saját felső lécére bombázva tisztázta.
85. percben Vajai ziccert hibázott. Túl közel vitte a labdát a kapushoz, aki remekül tudta a szöget zárni. A mérkőzés végén a 0-0-s eredmény.

MTK Budapest eSport–Traubi 2-1

Gólszerző: Vajai (2)

A visszavágón csapatunk összetétele változatlan maradt: Bíró – Kovács, Fehér, Tóth – Balásfalvi, Nyári, Cserna, Rácz, Binder - Vajai, Kaszab

A találkozó Vajai góljával nyílt. A támadó a 16. percben betalált, a vezetést már korán megszerezve. Legújabb szerzeményünk, Nyári István adta a gólpasszt.
19. percben ismét betalált Vajai. Balásfalvi Zoli passzát követően a rövid sarkot célozta meg, eredményesen. Remekül helyezett lövését képtelen volt kivédeni Szűcs.
A 38. percben három tényező is a Traubi szépítő találatát segítette. Hátul eladott labda, a védelem eltolódása, illetve kapusunk sem ért ki az indításra. Vata köszönte szépen ezeket és értékesítette a helyzetet.
44. percben Binder Ciprián hosszan tolta meg a labdát, és lövőcsellel szerette volna átverni védőjét. A játékban visoznt a becsúszás, illetve a lövőcsel megcsinálásához szükséges gomb egy és ugyanaz. A szituáció pedig úgy érzékelte (helytelenül), hogy Ciprus becsúszással szeretné ellenfelét szerelni. Mivel egymás után futott a két játékos, és Ciprus volt hátrébb, a becsúszásnak köszönhetően hátulról buktatta ellenfelét, amely után kiállították.
Tíz emberrel meg sikerült megtartani az előnyt, és hazai pályán győzelemmel debütált csapatunk

MTK Budapest eSport–Puskás Esport 3-0

Gólszerző: Balásfalvi, Majorosi (2)

A Puskás Esport elleni mérkőzéseken Mihály Barna váltotta Tóth Dánielt, Jakab Szabolcs pedig az eltiltott Binder Cipriánt. Majorosi Krisz pedig Cserna István helyére érkezett, Rácz Bandi ezzel visszahúzódott eredeti pozíciójára. Mindhárom csere tervezett volt, nem befolyásolta a csapatkapitány döntését a Traubi elleni két találkozón nyújtott teljesítményük.

Kezdőcsapat: Bíró – Kovács, Fehér, Mihály – Balásfalvi, Nyári, Rácz, Majorosi, Jakab – Vajai, Kaszab

Remekül kezdődött a mérkőzés. Több helyzetünk is veszélyeztette az ellenfél kapuját, Totti védéseinek köszönhetően viszont nem szereztük meg a vezetést. A gólra így is mindössze 17 percet kellett várni, amikor Balásfalvi Zoli kiszorított helyzetből talált be a kapust átverve.

23. percben Nyári szerzett labdát, majd rögtön indította Vajait. A labdát eladó Téglás próbálta menteni a helyzetet, de csatárunkat utolsó emberként buktatta, kiállították. Tíz emberre fogyatkozott ellenfelünk.

A második félidő ismét Totti védéseiről szólt. Ellenfelünknek egy helyzete volt a mérkőzésen, amikor Czuppon fejelt közelről, de a próbálkozása nem talált kaput.

A 86. percben Karpi szabálytalankodott 20 méterre a kapujától. A szabadrúgás egy szerencsésen pattanó lövés után góllal zárult. Majorosi próbálkozása váltott irányon egy védőn, Totti pedig verve volt, mert a másik oldalra várta a lövést.

A 92. percben a két gólszerző együttműködésével a harmadik találat is született. Balásfalvi ívelte a hosszú kapufához a labdát Majorosi Krisznek, aki az üres kapuba helyezte a labdát.

Puskás Esport–MTK Budapest eSport 2-2

Gólszerzők: Kaszab, Majorosi

A kezdőcsapat változatlan maradt az előző találkozóhoz képest: Bíró – Kovács, Fehér, Mihály – Balásfalvi, Nyári, Rácz, Majorosi, Jakab – Vajai, Kaszab

Kaszab már a 9. percben megszerezte a vezetést csapatunknak. A tizenhatoson belül egy szép mozdulattal cselezte ki védőjét, majd a rövid kapufa mellé helyezte a labdát. Az ellenfél Leikauf Norbert két góljának köszönhetően megfordította a mérkőzést. A második találatnál kapusunk kirúgása eltalálta védőnket, a labda pedig a támadóhoz pattant, aki gólra váltotta a lehetőséget. A 77. percben Majorosi Krisz betalált, és a mérkőzést döntetlenre mentette. A gólpasszt ismét Balásfalvi Zoli adta.

Két forduló után csapatunk az ötödik helyet foglalja el a tabellán. A következő fordulóban a TrollFoci-Hálószaggató Esport csapata lesz az ellenfelünk.

Veretlen kezdet (VIDEÓ)

Videó

Az MTK Budapest eSport szakosztályának támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!