Atlétika
Krizsán Xénia

Újra iskolában

Publikálva: 2015.12.11 Frissítve: 2015.12.10 Labdarúgás

A kőbányai Komplex Iskola életében immár hagyomány, hogy a Magyar Labdarúgás Napja alkalmából minden évben meghívják az MTK Budapest és az MTK Hungária FC labdarúgóit, a speciális tanulási nehézségekkel küzdő diákokat nevelő intézménybe.

Idén Herczeg Andrea, Nagy Ágnes és Szabó Ádám látogatott el – Földvári Dániel szurkolói koordinátor társaságában – az iskolába.

Hogy a sport minden nehézségen átsegít, arra jó például szolgált az MTK focistáinak látogatása a kőbányai speciális iskolában. Az esetenként fogyatékkal élő, vagy tanulási zavarokkal küzdő gyerekek a labda első pattanásánál elfelejtették minden problémájukat, és vidáman fociztak együtt a kék-fehér labdarúgókkal. Ez persze csak a csúcspontja volt az izgalmas napnak.

Kedd délelőtt, a tantermek bejárásával indult a labdarúgók iskolai napja. Herczeg Andrea, Nagy Ágnes és Szabó Ádám megjelenésének köszönhetően hamar felbolydult az osztályfegyelem. Nem hiába, hiszen a gyerekek rendszeresen járnak az MTK mérkőzéseire, így ismerősként köszöntötték a játékosokat.

Ezután a tornateremben gyűltek össze a tanulók, ahol – a játékosok bemutatkozása után – kérdéseket tehettek fel a labdarúgással és az MTK-s mindennapokkal kapcsolatban. Nagy Ágnes például a női és a férfi futball közti különbséget kellett elemezze, és a kérdező kislánynak nagyon tetszett, hogy Ági egy-egy női meccset keményebbnek lát, mint a fiúk összecsapásait. Több kérdés elhangzott az Új Hidegkuti Nándor Stadionnal kapcsolatban, ahol az eddig csak az NB III-as keretben játéklehetőséget kapó Szabó Ádám nagyon szívesen lépne majd pályára, miként Herczeg Andrea, a női együttes gólvágója is. A kérdezz-felelek után ajándékokat – labdákat és MTK-s ajándéktárgyakat – adtak át a futballisták, majd az elmaradhatatlan autogramosztásra is sor került.

A nap legizgalmasabb része azonban csak ezután következett. Az iskola testnevelő tanárának sípjára elindulhatott a várva-várt lányok-fiúk összecsapás a műfüves focipályán. A lányok csapatában légiósként a kaput védte Szabó Ádám, aki parádés védésekkel keserítette a fiúk életét, így nem csoda, hogy végül 5-1-es sikert arattak az ifjú hölgyek, többek között Herczeg és Nagy asszisztjainak köszönhetően.

A lényeg azonban nem az eredményen volt, sokkal inkább a közös sportélmény, amely újból közelebb hozta egymáshoz a gyerekeket és az MTK sportolóit. A gyerekek nehezen engedték el az edzésre siető focistákat, de végül megegyeztek, a bajnoki mérkőzéseken újra találkozhatnak a kék-fehér kedvencekkel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!