Kézilabda
Farkas Johanna

Újpest FC – MTK Budapest 0-0

Publikálva: 2016.08.21 Frissítve: 2016.08.21 Labdarúgás

Az MTK Budapest pontot szerzett az Újpest otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC – MTK Budapest 0-0 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion
Vezette: Solymosi Péter (Varga, Márkus, Kóbor, Nazsa, Kulcsár)

Újpest FC: Balajcza – Nagy T., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl – Szankovics, Cseke – Andrics (Tóth, 85.), Bardhi (Windecker, 75.), Diarra- Balázs (Lázok, 54.)

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

MTK Budapest: Hegedüs – Poór, Vukmir, Vass, Vadnai – Borbély (Baki, 83.), Kanta, Vogyicska – Hrepka (Varga, 91.), Torghelle, Jakab ( Gera, 63.)

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz 

Veszélyesebben kezdte a mérkőzést a látszólag jó erőben lévő hazai alakulat. Hegedüs Lajosnak rögtön az első percben hárítania kellett Bardhi távoli lövését, majd Vass Ádám takarított a helyzetbe kerülő Andrics elől.

Egészen a 8. percig várhattunk a kék-fehérek első kísérletére de a Torghelle által mellel megjátszott labdát Vogyicska húsz méterről a kapu fölé lőtte. Később, a 16. percben, kontratámadás után Torghelle maradt egyedül a jobb oldalon, de a tizenhatos sarkáról eleresztett lövése nem okozott gondot Balajczának.

A játékrész derekán egyre veszélyesebben kezdett futballozni az MTK Budapest, igaz, a labda még mindig a hazaiaknál volt többet. A 21. percben Kanta szabadrúgása után Jakab lőhetett tizenkét méterről, de a léc alá tartó bombáját Balajcza hárította, a kipattanót pedig Hrepka már nem tudta kapura irányítani.

Ezután rákapcsolt az Újpest, ám Hegedüs a helyén volt Cseke, Bardhi és Diarra próbálkozásainál is.

A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. Az Újpestnél volt többet a labda, az MTK pedig inkább kontrákra épített. Az 50. percben előbb Jakab tesztelte Balajczát, majd Hrepka fejelt a kapu fölé.

Az 57. percben Jakab előtt ismételten helyzet adódott egy kontra után, de a fiatal szélső hosszan tolta meg a labdát, így kimaradt a lehetőség.

Az Újpest FC a mérkőzés vége felé egyre jobban tolta fel a védelmét, így több teret hagytak az MTK-nak az ellentámadásokra. A 75. percben Hrepka ugrott ki, de Balajcza eszén nem tudott túljárni. Ezután a lilák szinte azonnal helyzetbe kerültek, de Lázok beadását Cseke kapásból a kapu mellé lőtte.

A találkozó hajrájában az Újpest tett többet a három pont megszerzéséért, de betalálniuk nem sikerült, így a mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult. 

Nebojsa Vignjevics Nagyon nehéz volt helyzeteket kialakítani ma az MTK ellen, hiszen rendkívül türelmesen játszottak, mi pedig lassúak voltunk fizikailag és fejben is. Hátul is figyelnünk kellett, hiszen Torghelle és Kanta bármikor képesek eltönteni a meccset. Így, hogy három találkozón vagyunk túl hét nap alatt, nem lehetek elégedetlen, igazságos döntetlen született. 

Teodoru Vaszilisz:  Örülök, hogy elcsíptünk egy döntetlent egy küzdelmes mérkőzés után. A mi helyzetünkben fontos lett volna győzni, de szerintem meg kell becsülni ezt az egy pontot is. Próbáltuk a kontrajátékot erőltetni és sikerült is néhány helyzetet kialakítani, de a befejezéseink nem voltak pontosak. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!