Atlétika
Nagy Marcell

Újabb három pont (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.08 Frissítve: 2017.10.08 Labdarúgás

Szerencsi góllal és gólpasszal mutatkozott be.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-0 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1571 néző

Vezette: Takács János (Garai, Szilágyi)

Gólszerző: Szerencsi (5.), Farkas (10.), Lencse (78.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori, Balogh, Gengeliczki, Forgács – Vass Patrik (Gera, 77.), Vass Ádám, Kanta, Farkas (Lencse, 64.) – Szerencsi, Torghelle (Hrepka, 72.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szántai – Horváth, Germán (Povázsai, 33.), Pászka, Farkas, Achim, Zabari, Papp, Zádori, Molnár (Balázs, 78.), Beke (Balogh, 61.)

Vezetőedző: Supka Attila

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a Szeged együttesét fogadtuk. Feczkó Tamás Szerencsi Miklósnak és Forgács Péternek is bizalmat szavazott, mindketten először léptek pályára felnőtt bajnoki mérkőzésen. Előbbinek aligha alakulhatott volna jobban a bemutatkozás, hiszen már az 5. percben betalált: Farkas ugratta ki remekül a fiatal csatárt, aki ballal a léc alá lőtt.

Mindössze öt perccel később megdupláztuk előnyünket: ezúttal Szerencsi tálalt Farkas elé, aki kapufáról lőtt a szegediek kapujába. A félidő hátralévő részében tovább dominált együttesünk, többet tartottuk a labdát, és nem igazán forgott veszélyben Szentpéteri kapuja. A játékrész vége előtt gyönyörű támadást vezettünk, mely végén Gengeliczki fejelhetett, de Szántai – korábban az MTK-ban is védett – a helyén volt, így kétgólos előnyből várhattuk a folytatást.

A második félidő elején picit leült a találkozó. Feczkó Tamás Lencsét, Hrepkát és Gerát is pályára küldte, hogy felfrissítse csapatunkat. A 67. percben ismét Gengeliczki került helyzetbe – tanári támadás után –, de a Vass Ádámtól érkező labda kicsit magas volt neki, így csak a kapu fölé tudott fejelni.

A cseréknek a 78. percben lett meg az eredménye, amikor Gera csodálatosan sarkazott Lencse elé, aki lövőcsel után, ballal bombázott a hálóba. A labda az egyik szegedi védőn megpattant, így Szántainak esélye sem volt hárítani.

A vendégek a hajrában próbáltak jönni, de a kapu előtt rossz döntéseket hoztak, így nem tudtak igazán nagy helyzetig jutni, így magabiztosan szereztük meg a három pontot. A hazai mérlegünk továbbra is makulátlan, és két ponttal vezetjük a bajnokságot a Kisvárda előtt, a Kazincbarcikával szembeni fórunk pedig nyolc pontra hízott.

Feczkó Tamás: – Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen átérezték ennek a mérkőzésnek a fontosságát. Minden elismerésem az utánpótlásedzőké, hiszen jelenleg hat játékosunk a válogatott keretében van, és ma két másik fiatal debütált, és mindketten jó teljesítményt nyújtottak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!