Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Túl az első edzőmeccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.07.21 Frissítve: 2018.07.21 Kézilabda

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését kézilabdacsapatunk, bemutatkoztak az új játékosok.

MTK Budapest–Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 20-29 (10-15)
Elektromos Csarnok

MTK Budapest: Győri, Lajtos, Fritz – Tóth E. 1, Karnik 2, Slakta, Kovács G. 2, Dakos 3, Termány 5, Gorilszka 4 (2), Nonn, Horváth N., Erdélyi, Fekete B. 1, Mihálffy 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

DKKA: Tomasevics, Csapó – Kazai 4, Fodor N. 1, Nick 3, Micsijevics 4, Szalai B. 1, Ferenczy, Szekerczés 4, Grosch 2, Mihály P., Dombi 3, Sirián 3, Nagy Zs., Molnár B. 1
Vezetőedző: György László

Péntek délután az Elektromos Csarnokban játszotta első felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk. A DKKA ellen már pályára léptek új igazolásaink (Fekete Bozsana, Győri Barbara, Lajtos Nóra és Mihálffy Adrienn), illetve az utánpótlásból érkező tehetségeink (Erdélyi Nóra, Fritz Noémi, Horváth Nóra és Nonn Dorottya).

Az első félidőben sokáig tartani tudtuk a lépést a vendégekkel, ám a szünethez közeledve egyre több hiba csúszott elsősorban a támadásainkba, ellenfelünk pedig köszönte a lehetőséget, és ötgólosra növelte előnyét.

A második félidőben sem változott döntően a játék képe, a Kohász tovább tudta növelni előnyét. Golovin Vlagyimir igyekezett lehetőséget adni mindenkinek, így pályára léphetett – többek között – a mindössze 15 (!) éves kapustehetség, Fritz Noémi is, aki bizonyította, nem véletlenül készülhet a felnőttekkel.

A szezon első edzőmeccsét végül György László tanítványai nyerték kilenc góllal, folytatás jövő héten – válogatott hét lévén – az FTC-vel közösen.

Golovin Vlagyimir:Sok pozitívumot és negatívumot is láttam. A felkészülés második hetében járunk, nem csoda, hogy fáradtan mozogtak a lányok. Több technikai hibát vétettünk, és több ziccert rontottunk, mint reméltem, ezeken javítanunk kell. Messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni az első edzőmeccsből, de legalább láthattuk, hogy mi megy, és mi nem.


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!