Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Törött orral, töretlen lelkesedéssel

Publikálva: 2019.12.13 Frissítve: 2019.12.14 Karate

Hárspataki Gábor hamarosan újra teljes értékű edzésmunkát végezhet.

– Örömmel látom, hogy most már működik orrod. Mi is történt vele pontosan?

A Madridban rendezett, olimpiai pontszerző Premier League versenyen a legjobb nyolc között a japán ellenfelemtől kaptam fejrúgást, meg is szédültem, azonnal vittek az orvosi stábhoz. Mondták, hogy eltört, de bennem még dolgozott az adrenalin, kértem, hogy rakják vissza, tamponozzák be, vissza akartam menni. Azonban a főbíró és a doktornő rövid konzultációt követően úgy döntött, hogy nem folytathatom.  Amikor megkérdeztem, miért nem, a doktornő csak megfogta az orrnyergemet, és elkezdte jobbra-balra mozgatni, szemléltetve a helyzet súlyosságát. A sérülés miatt végül visszaléptettek, és azonnal mentünk mentővel a sürgősségire.

– Most már jobban vagy, el is kezdted a könnyített edzéseket.

Igen, munkához láttunk a személyi–, illetve a karateedzőmmel is, igaz, egyelőre csak „lájtosabb” munkát végzünk. De haladunk a következő állomás felé, ami a párizsi Premier League-verseny lesz. Külföldön fogunk edzőtáborozni – csakúgy, mint Madrid előtt –, mivel ez legutóbb is nagyon jól sikerült, éreztem magamban a plusz erőt, amire szükségem van az érmes helyek megszerzéséhez.  

– Mikor leszel újra százszázalékos állapotban?

A jövő héten már nagyon szeretnék teljes értékű edzésmunkát végezni, és jelenleg úgy néz ki, ez meg is történhet. Eleinte természetesen fejvédőben, illetve különböző eszközökkel dolgozunk majd, nem szeretném túlterhelni a szervezetem. De minden rosszban van valami jó, a madridi edzőtábor óta visszatért belém a tűz, az a kis plusz, ami egy ideje hiányzott.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!