Atlétika
Szabó Beatrix

Taekwondo csapatunk is megjárta Beleket

Publikálva: 2017.02.09 Frissítve: 2017.02.09 Taekwondo

Patakfalvy Luca a US Open után Törökországban is sikerrel járt.

A törökországi Belekben rendezett 5. Klubcsapat Európa-bajnokságon a Brüll Alfréd Akadémia versenyzője, Patakfalvy Luca káprázatos teljesítménnyel aranyérmet szerzett. Első ellenfelét, a hazaiak reménységet 23-0-ra győzte le, míg a következő mérkőzése a 2. menetben befejeződött, mivel Luca több, mint 20 ponttal vezetett.

A második fordulóban és az elődöntőben újra török ellenfelekkel találkozott a 17 éves leány, de egyik küzdelem sem okozott neki gondot. Előbbit 11-4-re, utóbbit pedig 3-0-ra hozta.

A döntőben, a változatosság kedvéért, ismét hazai ellenfél, Duran következett. Luca remek mérkőzésen, 12-2-re nyert, ezzel megszerezve az aranyérmet. Pontaránya a US Openhez hasonlóan ismét kiemelkedő volt, hiszen összesen 49 pontot szerzett és mindössze 6-ot kapott.

Sok ideje nem lesz Lucának a pihenésre, hiszen pár nap múlva, február 12-én újabb csata vár rá, a nyílt török bajnokságon, ugyancsak Belekben.

Ugyanezen a versenyen Patakfalvy Csenge a felnőttek 57 kg-os kategóriájában indult, de sajnos az első fordulóban, szoros csatában, 8-5-re kikapott a horvát Vucsicstól. A második menet végén még Csenge vezetett 4-3-ra, de a horvát lány jobb volt a hajrában, így ő nyerte a mérkőzést. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!