Tenisz
Piros Zsombor

Szerencsés vesztesként a főtáblán

Publikálva: 2020.01.12 Frissítve: 2020.01.12 Tenisz

Babos Tímea kikapott, mégis feljutott a főtáblára Adelaide-ben.

Adelaide International selejtező, 2. forduló
Viktorija Golubic (svájci, 6.)-Babos Tímea (8.) 6:4, 6:7 (4-7), 6:4

A mérkőzés 2 óra 33 percig tartott.

Hatalmas csatát és számos fordulatot hozott a meccs, amelynek végén a svájci játékos örülhetett a főtáblára jutásnak.

A 46 perces első szettben Golubic kétszer brékelt 40-re, elhúzott 4:1-re. A magyar játékos ezután nagyot küzdött, 40-re nyerte el ellenfele adogatását, majd két bréklabdát hárított. A nyolcadik gémben Golubic 15-40-ről mentette meg az adogatását, 5:4 után 15-re szerválta ki a játszmát.

Az 51 perces második játszma még szorosabb küzdelmet hozott. Golubic 1:1 után brékelőnybe került, majd az ötödik gémben fogadóként volt labdája a 4:1-hez. Timi megvédte adogatását, utána pedig brékelt 15-re. A svájci játékos a következő gémben nem veszített labdamenetet fogadóként, de azonnal el is veszítette a szerváját, 15-re. A következő percekben Golubic és Timi is biztosan nyerte adogatását, jöhetett a tie-break. A rövidítésben a svájci játékos kezdett fogadóponttal, utána viszont Timi három minibréket „hozott”, vezetett 5-2-re. Golubic visszajött két fogadóponttal, utána viszont ellenfele nyert két labdamenetet.

A döntő játszmában Timi hamar brékelőnybe került, de 3:2 után háromszor elveszítette egymást követően az adogatását, így végül Golubic nyerte a mérkőzést.

Timi a szombati 5 után vasárnap 10 védhetetlen adogatást vágott a selejtezőben. A 26 éves magyar játékos néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az Adelaide-ben és az Australian Openen ütött ászainként 100 dollárral támogatja az ausztráliai tűzvény áldozatait. Michael Joyce edző és Maciej Ryszczuk fizió 25-25 dollárt adományoz Timi védhetetlen ritörnjei után.

A mérkőzés után kiderült, hogy a magyar játékos szerencsés vesztesként főtáblára került, ahol az ellenfele Dajana Jasztremszka lesz.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!