Taekwondo
Patakfalvy Luca

Szerdán rajtol a világbajnokság

Publikálva: 2017.08.30 Frissítve: 2017.08.30 Ritmikus gimnasztika

Augusztus 30-án kezdődik a 35. ritmikus gimnasztika világbajnokság Pesaróban, amelyen két MTK-s versenyző képviseli hazánkat.

A májusi budapesti Európa-bajnokságon sikeresen szereplő Kis Alexandra és Pigniczki Fanni Somogyjádon egy bentlakásos edzőtáborban tréningezett, majd az MTK Budapest városmajori edzőtermében folytatta a felkészülést – adta hírül a Magyar Torna Szövetség honlapja.

A két Brüll Alfréd Akadémista már Olaszországban, a vb helyszínén készül a megmérettetésre, amelyen mindketten négy szerrel, karikával, labdával, buzogánnyal és szalaggal versenyeznek.

– A sikeres budapesti Európa-bajnokság hatására elindult egy komoly folyamat, amely halad a maga útján, stabilizálódni látszik a sportág. Abban bízom, hogy az elmúlt időszak munkájának már most beérik egyfajta gyümölcse, és ennek a lassan csorgó eredményeit már a világbajnokságon is láthatjuk – mondta dr. Körmendy-Ékes Judit, az MRGSZ elnöke.

Természetesen ott lesz a lányokkal Deutsch-Lazsányi Erika is, aki az MTK Budapest ritmikus gimnasztika szakosztályának, illetve az MRGSZ Technikai Bizottságának az elnöke is.

Az edzőtábor jól sikerült, nagyon jókor jött a lányok életében, mert először vagyunk túl olyan nyáron, hogy kemény felkészülésről beszélhetünk – vélekedett a sportvezető. – Eddig a korosztályos versenyek mindig lezajlottak az év első felében, és az évnek ez a szakasza már az új koreográfiákról, és a lazulásról szólt. Most pedig életük első felnőtt világbajnokságának első kihívása az volt, hogy a testüket és a megszokást le kellett győzni, és át kellett állítani a fejüket arra, hogy a nyár közepén is gyakorolni kell. Ez elég nehezen ment, de egy rossz szavam sem lehet a lányok edzőtáborban nyújtott teljesítményére, kőkeményen megcsináltak minden feladatot, amit elterveztünk. A fizikális állapotuk rendben van. Fejükkel kellett picit többet foglalkozni, hogy az is megérjen erre a feladatra, de abszolút partnerek benne, úgyhogy remélem, sikerrel veszik az akadályokat.

A vb programja:

augusztus 30., szerda:
09:00-19:30 egyéni karika/labda selejtező
21:00-21:30 egyéni karika döntő
21:35-22:05 egyéni labda döntő

augusztus 31., csütörtök:
09:00-19:30 egyéni buzogány/szalag selejtező
21:00-21:30 egyéni buzogány döntő
21:35-22:05 egyéni szalag döntő

szeptember 1., péntek:
15:15-20:55 egyéni összetett döntő

szeptember 2., szombat:
15:30-21:00 csapat összetett selejtező (5 karika + 3 labda/2 kötél)

szeptember 3., vasárnap:
14:00-14:40 csapat döntő (5 karika)
14:45-15:25 csapat döntő (3 labda/2 kötél)

Forrás: matsz.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!