Kézilabda
Farkas Johanna

Szarajevóban nyitják a szezont

Publikálva: 2015.01.28 Frissítve: 2015.01.28 Taekwondo

Közel húsz fővel - köztük hat MTK sportolóval - indul pénteken Boszniába a magyar küldöttség, ahol a G1-es besorolású nyílt bosnyák versenyen vesz részt, és kezdi el az idei világranglista pontok gyűjtögetését.

Az utazó keretben négy felnőtt, kilenc junior és négy kadet kapott helyet. Az év első nemzetközi versenyét, ahol ott lesz a magyar válogatott, felmérő állomásnak tekinthetjük Tóth Balázs, a felnőtteket és juniorokat irányító edző szerint. – Nem ez lesz az év legerősebb megmérettetése, ez tény, de jó szintfelmérő lesz, sokak azt is bizonyíthatják, a világversenyekre is számolhatunk-e velük.
Elmondása szerint idén a felnőtteknél a hangsúly az olimpiai kvalifikáción van, míg a juniorok közül a legjobbak akár az U21-es Eb-re is bekerülhetnek, ha úgy teljesítenek. – A tavalyi év volt a szövetség 25 éves fennállásának legsikeresebbje, soha ennyi dobogós helyezést nem produkáltak még sportolóink világranglista és világversenyen. Megmutattuk mit tudunk, idén ezt a szintet meg kell tartani vagy meg kell duplázni.

Az MTK-t a Brüll Alfréd Akadémia tagjai, Patakfalvy Csenge, Patakfalvy Luca, Lipcsei Klaudia, Nagy Nikolett, valamint Szatmár Kadosa és Sarai Ádám képviseli.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!