Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Ritka eset a rapidbajnokságon

Publikálva: 2020.07.22 Frissítve: 2020.07.22 Sakk

Az Ajkán rendezett országos rapidbajnokságon szerepelt kilenc sakkozónk mindegyike beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és túlteljesítette az elvárásokat.

Ajkán rendezték a magyar rapid egyéni sakkbajnokságot, ami egyben az V. Csaba Árpád Emlékverseny és Ajka rapid nyílt bajnoksága is volt. A háromnapos, 13 fordulós viadalon a terem befogadóképességét teljesen kihasználva igen népes (170 fő), és erős mezőny gyűlt össze, 19 nagymesterrel. Klubunkat kilenc játékos, Kovácsy Barnabás, Fodor Balázs, Öngüt Tamás, Gehér Koppány, Forgács András, Szalay-Őcsák Bánk, Farkas Ottó, Fodor Kornél és Kálóczi Kristóf képviselte.



– Minden játékos pluszban végzett az elvárt eredményhez képest – tájékoztat szakosztályvezetőnk, Kocsis József. – Ez ritka eset, ezért alapjában véve elégedettek lehetünk a teljesítményekkel. Volt, aki azt mondta, hogy lehetett volna jobb is, de ez mindig így van. Aki nem nyer, az általában ezt gondolja. Előzetesen úgy véltem, ha az első negyvenben lesz egy-két játékosunk, az már jó. Nagyon erős volt a mezőny, magyar válogatott játékosok játszottak, akik a világ élvonalába tartoznak, egyesületünket fiatalok képviselték.

Játékosaink közül a legjobb helyezést Öngüt Tamás Günes érte el, aki a 28. helyen zárt 8 ponttal, de Gehér Koppány is az előkelő 31. helyen végzett, szintén 8 ponttal. Őket követve Szalay-Őcsák Bánk a 73. (7 pont), Kovácsy Barnabás a 80. (6,5), Fodor Balázs (6,5) a 82., Farkas Ottó a 88. (6,5), Forgács András a 108. (6), Kálóczi Kristóf a 118. (5,5), míg Fodor Kornél a 135. (5) lett. Sakkozóink nagy értékszámokat is nyertek a versenyen, szakosztályvezetőnk szerint ez leginkább az irreálisan alacsony rapid értékszámuknak volt köszönhető. A bajnokságon 46 díjat osztottak ki, Öngüt Tamás, Gehér Koppány és Szalay-Őcsák Bánk kategória díjat nyert.

– Játszhattam volna jobban is, de nem volt ez annyira rossz, mert hoztam a papírformát – értékel röviden az MTK Budapest legjobban teljesítő tagja, Öngüt Tamás, aki múlt héten második helyen végzett az online Hello Sakk-kupán. Az első harmincat tűztem ki célként, ezt sikerült elérnem. Úgy gondolom, ezt is várták el tőlem.

A rapidbajnokságot Bánusz Tamás nyerte Berkes Ferenc és Kántor Gergely előtt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!