Taekwondo
Patakfalvy Luca

Patakfalvy Luca indul a vb-n

Publikálva: 2019.05.07 Frissítve: 2019.05.07 Taekwondo

Május 15-19. rendezik a felnőtt taekwondo világbajnokságot Manchesterben.

Az olimpia előtti év egyik legfontosabb, de mindenképpen legtöbb világranglistapontot adó versenyét rendezik május közepén az angliai Manchesterben. A G12-es besorolású felnőtt világbajnokságon a negyedik napon, szombaton lesz érdekelt a két magyar induló, Füredi Rebeka (67 kg) és Patakfalvy Luca (53 kg) – adta hírül a Magyar Taekwondo Szövetség honlapja. 

Két évvel ezelőtt Dél-Koreában közel kétszáz ország ezernél is több sportolója indult a vb-n, és idén is gigamezőny várható. Nem csoda, hiszen az olimpia után itt lehet a legtöbb pontot szerezni, ami az ötkarikás játékok előtt egy évvel nagyban befolyásolja a kvalifikációs végjátékot. Tokióba a világranglista első öt helyezettje jut ki közvetlenül, a fennmaradó helyeket – jövő tavasszal – lehet kontinentális kvalifikációs tornán megkaparintani.

Idén kis csapattal veszünk részt a világbajnokságon. A két indulónkon kívül azok, akik még aspiráltak a részvételre, nem tudták a szükséges eredményeket produkálni és teljesíteni a válogatási feltételeket, így végül fájó szívvel két főre redukáltuk a keretet – mondta a csapat létszámáról Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség, és az MTK Budapest taekwondo-szakosztályának elnöke.

A két magyar induló egyike, Patakfalvy Luca, a Brüll Alfréd Akadémia tehetsége.

–  Jó formában érzem magam – árulta el a világranglista 17. helyén álló versenyzőnk. – Tokió a cél, addig minden verseny csak egy állomás, de ez az egyik legfontosabb. Konkrét elvárást nem is támasztok magammal szemben, szeretném érezni, hogy egyre közelebb kerülök az élvonalhoz és a kvalifikációs lehetőséghez.

2019. május 15-19. Taekwondo világbajnokság (Patakfalvy Luca, 53 kg); Manchester

(Forrás: wtftaekwondo.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!