Atlétika
Nemes Rita

Nem érdemeltünk vereséget (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2017.12.20 Frissítve: 2017.12.20 Röplabda

Nincs idő búslakodni, a kedden mutatott játékkal lehet esélyünk a visszavágón.

MTK Budapest – Vasas Óbuda 2-3 (–23, 20, –15, 15, –12)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 500 néző
Vezette: Csizmarik, Bodrogi

MTK Budapest: Takács B. 13, Kis R. 8, Kötél 2, Godó 17, Nyuka 5, Legros 13
Csere: Nagy F. (liberó), Szabó Á., Lesi 2
Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas Óbuda: Haneline 10, Vietti 5, Török K. 22, Bodovics 5, Papp O. 3, Kostelanksá 15
Csere: Juhár (liberó), Capelli, Durst
Vezetőedző: Jókay Zoltán

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését rendezték kedd este a Városmajorban: a Vasas Óbudát láttuk vendégül. Tóth Gábor betegség miatt nem számíthatott csapatunk húzóemberére, Irini Hatziefsztratiadura.

A görög center távolléte ellenére is kiegyenlített játékot hozott az első játszma, egészen a hajráig tartani tudtuk a lépést a Papp Orsival és Török Katával felálló Vasas ellen. A vendégek a játékrész során hét nyitást rontottak, és bár volt, hogy már hat ponttal is vezettünk (16-10), végül mégsem tudtuk behúzni az első szettet (23-25).

Eleinte a második játszma is hasonlóképpen alakult, egyik csapat sem tudott ellenfele fölé kerekedni. A szett derekán aztán négypontos előnyre tettünk szert (15-11), és ezúttal meg is tudtuk őrizni egészen a játszma végéig (25-20).

A harmadik szettben 6-6-ot követően a Vasas tudott lerázni minket (6-11), és sajnos a folytatásban sem igazán tudtuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Ekkortájt úgy tűnt, a vendégek kezdik elkapni a fonalat, a mieink ezzel szemben meglehetősen enerváltan mozogtak (15-25).

Tóth Gábor tanítványai azonban nem adták fel, hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve másodszor is egyenlítettek: a negyedik szettben mi tudtuk tíz ponttal felülmúlni ellenfelünket, így jöhetett a döntő játszma (25-15).

Az utolsó szettben 6-6-ig tudtuk tartani a lépést, ezt követően a Vasas 2-3 pontos előnyre tett szert. 11-14-nél az első meccslabdát hárítani tudtuk, majd – szerintünk – a másodikat is, de a játékvezetők nem így látták: Kötél Zsanett blokkját követően a Vasas térfelén ért földet a labda, ám Csizmarik és Bodrogi sporttársak outot ítéltek, így a vendégek 3-2-es győzelmével ért véget a párharc első felvonása (12-15).

Visszavágó csütörtök délután a Folyondár utcában: a kedden mutatott játékkal, és kisebb ellenszélben lehet esélyünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!