Kézilabda
Fekete Bozsana

MTK-Budapest - Szeged KKSE 43-28 (17-15)

Publikálva: 2015.05.23 Frissítve: 2015.05.28 Kézilabda

Három győzelemmel és három vereséggel fejezte be az alsóházi rájátszást a csapat. Az 50 százalékos mérleg kevésnek bizonyult, mert a Szegedet minden gárda oda-vissza verte. Nem lehetett behozni a ponthátrányt.

MTK-Budapest - Szeged KKSE 43-28 (17-15)

Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

MTK-Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek (kapusok) – Csuka (8), Horváth, Varga (6), Kollár-Ábrahám (5), Szádvári (7), Fekete (3), Barna (5), Kovács (2), Wolf (1), Urfi, Huildi (1), Valovics (5)
Cserék:  

Szeged KKSE: Futaki – Hárs (3), Lackovic (3), Aron, Barján (1), Zsilák, Gulyás (4), Csoknyai, Selmeci (2), Termány (1), Szabó (14), Kiss

A mérkőzés előtt elbúcsúztatták Kollár-Ábrahám Szilviát, aki befejezi pályafutását, visszavonul.

10. perc: 4-4

A mérkőzésen pont Kollár-Ábrahám szerezte az első gólt. Utána fordított a már utolsó Szeged. Csuka egyenlített, majd Varga szerezte meg a vezetést, de gyors volt az öröm. Valovics egyenlített.

20. perc: 10-8

Szádvári is gólt lőtt, de nem sikerült meglépni: Golovin Vlagyimir időt kért. Varga már második és harmadik gólját lőtte. A Szeged 7-7-re még felzárkózott, ám Kollár-Ábrahám, Szádvári és Valovics is eredményes volt.

30. perc: 17-15

A Szeged kapus nélkül támadott, így próbáltak meg létszámfölényt kiharcolni. Wolf büntetőből volt eredményes. Csak nem szakadt le az ellenfél. Szádvári háromszor is gólt lőtt, majd Csuka talált a kapuba. Barna duplájával állította be a félidei állást az MTK Budapest.

40. perc: 25-16

Varga ismét duplázott, Barna, Csuka és Valovics is eredményes volt. A Szeged időt is kért, mert ők ebben a  szakaszban csupán egyszer volt eredményesek. Nem sokat segítettek az edzői tanácsok Szádvári, Huildi és Barna lőtt a hálóba.

50. perc: 31-21

Valovics góljával alakult ki a tíz közte. 8-1-es rohanást rendezett az MTK, eldöntve a mérkőzés sorsát. Utána Szádvári, Varga, Csuka, Ábrahám, Csuka és Varga volt a gólsorrend.

60. perc: 43-28

A Szeged szétesett és fel is adta. Korlátozás nélkül lőtte góljait az MTK Budapest. Valovics, Csuka, Fekete,Kovács, Csuka, Csuka, Fekete, Szádvári, Valovics és Csuka volt a sorrend a történeti hűség kedvéért.

Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője: – Az első félidőt túlgörcsöltük. Aki látta a hétközi, olaszok elleni meccsünket, talán nem is értette, hogy mi történik. Nem hasonlítottunk saját magunkra. A második félidőben próbáltuk kiszolgálni a közönséget és a lányok is élvezték a kézilabdát. Az önbizalom a nőknél nagyon fontos. A 43 gólnak örülünk, de boldogok nem vagyunk. A Mosonmagyaróvár elleni hazai meccset kellett volan megnyerni, de bízunk benne, hogy a jövő sokkal fényesebb lesz. Van aki elmegy a klubtól, de ma mindenki méltó volt az MTK-hoz, a hagyományokhoz.

Marosán György, vezetőedző, Szeged KKSE: – Jövőre a másodosztályban indulunk. Megpróbáljuk újra felépíteni a hátteret az NB I-hez. Nem lesz kis munka. A fiatalabb és az idősebb játékosokból kell ütőképes csapatot létrehozni. Megízleltük, hogy milyen az első osztály, de sok hibát vétettünk, ám tudjuk, hogy min kell javítani. Sok munka vár ránk, de állunk elébe.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!