Kézilabda
Farkas Johanna

MTK Budapest – Lombard Pápa Termál FC - április 4-én, szombaton 18:30-tól

Publikálva: 2015.04.02 Frissítve: 2015.04.03 Labdarúgás

A kéthetes bajnoki szünet (Európa-bajnoki selejtezőn: Magyarország – Görögország 0-0) után, pénteken a Puskás Akadémia FC – Ferencváros TC mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga.

A Pápa jutott ellenfélül a 22. fordulóban Garami József együttesének. Az a Pápa, mely a bajnokság 70%-a után 18 ponttal, a 13. helyen áll, holtversenyben a Haladással. A sokkal jobb erőkből álló szombathelyiekkel. A különbség egy győzelemnyi, a hátsó régió négy, a kiesés ellen tusakodó csapata között. Csupán az ötödik, a Dunaújváros küzd két pont hátránnyal. Közülük kerül majd ki a két búcsúzó. Ide tartozik még a Pécs és a Honvéd. A Nyíregyháza, pár jó meccsének és Mátyus Jánosnak köszönhetően ellépett a társulattól.

Jól kezdte a bajnokságot a Pápa. Első hét mérkőzésén 8 pontot gyűjtött és biztos tagja volt a középmezőnynek. Az MTK Budapest ekkor 15 egységnél járt.

A második hét meccs már nem volt ilyen sikeres, az egy győzelemmel és két döntetlennel, de még mindig lebegtek a középmezőny és a sereghajtók között, 13 ponttal. Az MTK ekkorra hússzal többet, 33 pontot gyűjtött.

A harmadik hét mérkőzéses etap ugyancsak 5 pontot eredményezett, de mostanra bekebelezte őket a sereghajtó boly. Még mindig kedvező pozícióban állnak, de már elfogyott pontelőnyük, a Haladás már utol is érte őket. Az MTK-nak ez volt a leggyengébb periódusa, a begyűjtött 9 ponttal, négy vereséggel, mely több, mint az előző 14 fordulóban összeszedett három kudarc.

A kötelező három pontot tartalmazó mérkőzés szombaton, 18:30-kor kezdődik a Bozsik Stadionban. Farkas Ádám lesz a játékvezető, munkáját Szpisják Zsolt, Bozó Zoltán, Farkas Balázs, Oláh Gábor és Nagy Róbert segíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!