Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

MTK Budapest – Diósgyőri VTK OTP Bank Liga, 4. forduló, Illovszky Rudolf Stadion, szombat, 18:00 III. rész

Publikálva: 2015.08.08 Frissítve: 2015.08.08 Labdarúgás

Mindkét csapat számára a hosszabbítás percei hoztak döntő fordulatot a 3. fordulóban. Igaz, ellenkező előjellel: míg az MTK Thiam góljával egyenlíteni tudott idegenben, addig a Diósgyőr nyert állásból kikapott – otthon.

Hidegkuti Nándor

Vezeti: Erdős József (Berettyán Péter, Becséri Gergely, Solymosi Péter, Nazsa Tamás)

Először 1951. április 4-én találkozott egymással az MTK és a Diósgyőr. Az akkor Bp. Bástya néven szerepeltetett MTK 5:2-re nyert. Nem mondhatni, hogy nyerni járt volna a Hungária körútra a borsodi gárda. Az első 23 összecsapáson csak az MTK győzött, pár döntetlen mellett.

Majd harminc év telt el ezen hagyomány jegyében. Az 1979/1980-as szezonban 4-1-re diadalmaskodott a Hungária körúton a DVTK Aranycsapata. Szabó Géza így állította fel együttesét: Veréb – Szántó, Salamon, Kádár, Kutasi – Oláh, Fükő (Szlifka), Tatár – Görgei, Szalai (Teodoru I), Borostyán.

Illés Béla

 

A következő vendégsikerre tizenkét évet kellett várni. Az 1991/1992-es szezonban Tornyi Barnabás volt a vezetőedző a vendégeknél.

Az eddig lejátszott  41 mérkőzés elsöprő MTK fölényt hozott 28 győzelem mellé 9 döntetlen és 4 vereség társult. 94 kapott gól ellenében csak 32-t ajándékozott a vasgyári együttes. A csúcsgyőzelmet jelentő 7:1 1954-ben esett meg.

A párkapcsolat zavaraira jellemző: jó pár év kimaradt a közös történetből. Elsősorban a gyakorlott osztályváltó DVTK hibájából. A 80-as években nyolc év is kimaradt egyhuzamban.

A diósgyőri szurkolók 40%-a szerint nyer a Fáy utcában csapatuk, 46%-uk szerint veszit.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!