Atlétika
Jankovics Dániel

Menekülés a győzelembe (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.12.07 Frissítve: 2014.12.12 Röplabda

Az MTK Budapest a második körben is győzedelmeskedett a Palota RSC ellen. A siker azonban nem jött könnyen.

Szél Mártáék tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk a tabella végén pont nélkül álló Palota otthonában, ahol valamennyi csapat – még a listavezető Gödöllő is – megdolgozott a 3 pontért.

Óvatosságuk pedig nem volt hiábavaló, ugyanis az első szettet nemcsak jobban kezdte, de meg is nyerte a Palota. Az MTK Budapest meglepő hibákat vétetett a nyitásfogadásoknál. Szél Márta pedig nemhogy kikérte mindkét idejét, de a szett végén cserélt is. (18-23)

A második szett kék-fehér vezetéssel indult. A hazaiak 0-3 után szereztek először pontot. 6-13-ig Lutter Eszterék kezében volt az irányítás, azután kisebb hullámvölgybe került a csapat. Szerencsére, csak kis időre. Oláh János a kispadról arra kérte a lányokat, erőszakosabban játszanak. Lám, a szett 16-25-ös vendégvezetéssel zárult, egyenlített az MTK.

A harmadik játszma nemcsak a két csapat, de a nézők idegeit is megdolgoztatta. 5-3-as hazai előny után igazi „adok-kapok” játék alakult ki. Hol az egyik, hol a másik csapat szerzett pontot. A folyamat 14-15-nél szakadt meg, ettől kezdve az MTK Budapest kezébe került az irányítás. (18-25)

Az utolsó játékrészt ismét a hazaiak nyitották jobban, Szél Mártáék 4-0 után kapcsolódtak be a pontszerzésbe. Sajnos nem jól. A Miskolc ellen remeklő Chován Ágnes háromszor ütötte hálóba a labdát, ezért Szél Márta lecserélte. A Palota ezt követően is termelte a pontokat, de csak 13-9-ig, ugyanis az MTK Budapest ismét felülkerekedett. A szett – az előzőhöz hasonlóan – 28-15-tel zárult.

Az MTK Budapest remek hetet zárt. Pénteken a Miskolc, ma pedig a Palota ellen zsebelte be a bajnoki pontokat.

Palota RSC – MTK Budapest 1-3 (25-21, 16-25, 18-25, 18-25)

Fodorné Kastner Veronika, vezetőedző (Palota RSC): – Ki van éhezve csapatunk a győzelemre. Nagyon bíztunk benne, hogy az MTK Budapest ellen összejöhet. Úgy érzem, hogy az első szettben fejben és fizikálisan is ott voltunk, azután a többet edző és jobban összeszokott MTK felülkerekedett. Véleményem szerint nagyon jó mérkőzést láthattunk. Mindenképpen szeretnénk bent maradni az NB I-ben, ehhez azonban szükségünk lesz a Miskolc és a Budaörs elleni győzelemre.

Szél Márta, vezetőedző (MTK Budapest): – Mind a négy szett nehéz volt. Nagyon kellett nekünk ez a három pont. Azt is mondhatnám, hogy menekültünk a győzelembe. Tudták a lányok, hogy nem lesz egyszerű meccs, ezért kicsit görcsösen is játszottak. Sajnos, voltak gyenge teljesítmények, de ez a Palota számlájára is felírható, hiszen remekül mezőnyöztek, jól támadtak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!