Kézilabda
Fekete Bozsana

Megnyertük az NB I Ligát! (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.03 Frissítve: 2018.03.03 Röplabda

Nem találtunk legyőzőre.

MTK Budapest–Penta-Gödöllői RC 3:0 (18, 7, 11)

MTK Budapest röplabdacsarnok, 150 néző

Vezette: Sík Barbara, Halász Tibor

MTK Budapest: Kötél 3, Takács D. 13, Kis R. 9, Legros 12, Takács B. 9, Hatziefsztratiadu 11

Csere: Nagy F. (liberó), Godó, Szabó Á., Nyuka, Lesi, Szalai, Horváth, Kovács L.

Vezetőedző: Tóth Gábor

Penta-Gödöllői RC: Horváth P. 7, Lakatos E. 6, Tóth-Bagi 1, Tettamanti 7, Széles 3, Körtvélyessi 3

Csere: Nagy Zs. (liberó), Lutter, Hackl, Vecsey 1, Halla P., Halla G., Kovács A. Király

Vezetőedző: Grózer György

Igazi rangadóra számíthattak a Városmajorba érkező szurkolók, hiszen az NB I Liga alsóházi rájátszás második helyén álló Gödöllőt fogadtuk.

Listavezetőhöz méltón kezdtük a találkozót, és gyorsan elhúztunk 4:1-re, de rendezte a sorait a vendégcsapat, és hamar feljöttek 7:7-re. Ezt követően Hatziefsztratiadu szerváival öt pontot nyertünk egymás után, így ismét picit megléptünk. A Gödöllő időt kért, meg is lett a hatása, hiszen egy pontra felzárkóztak. Tóth Gábor is magához hívta a lányokat, ami Dessaa Legrosra volt a legjobb hatással, hiszen az amerikai lány sorozatban három pontot hozott. Ezt a fórt már nem is adtuk ki a kezünkből a szett végéig, így miénk lett a játszma (25:18).

A folytatás nem várt kék-fehér dominanciát hozott: 5:1-re elhúztunk, majd fantasztikus sáncainknak és befejezéseinknek köszönhetően hamar 14:5-öt mutatott az eredményjelző. Grózer György igyekezett forgatni sorait, de hiába, megállíthatatlanul játszottunk, így rendkívül simán hoztuk ezt a szettet is (25:7).

A harmadik játszmában sem tudott újítani a Gödöllő. Ugyan 8:8-ig tartották velünk a lépést a vendégek, ezt a mi szempontunkból 9:1-es sorozat követte, ahonnan már nem volt visszaút, simán nyertük tehát a találkozót (25:11).

Győzelmünknek köszönhetően megnyertük az alsóházat, ráadásul úgy, hogy kilencből kilenc mérkőzésünket sikerült hoznunk. Az utolsó fordulóban már tét nélkül léphetünk pályára. 

Tóth Gábor: – A szezon során számtalanszor bizonyítottuk, hogy igazi csapatként tudunk működni. A Gödöllő szépen levédekezte legponterősebb játékosunkat, de ezt a szituációt is tökéletesen kezeltük. Hozzá tartozik a meccs krónikájához, hogy az ellenfelünk első számú irányítója sérült volt, de ez semmit nem von le az érdemeinkből.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!