Atlétika
Moravcsik Angéla

Meglepetés és öröm

Publikálva: 2018.03.09 Frissítve: 2018.03.09 Kézilabda

Golovin Vlagyimir lett a junior női kézilabda-válogatott szövetségi edzője.

Az MTK Budapest női kézilabdacsapatának vezetőedzőjét kérdeztük arról, hogy mi volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy milyen pozícióban számít rá a szövetség vezetése.

– Először meglepődtem, de megértettem a szövetségi döntést, hiszen Hajdú János múlt pénteken lemondott, és megoldást kellett találni. A felkérés persze öröm számomra, és megtiszteltetés is egyben. Azóta beszéltem Jánossal, aki elmondta, hogy ő ajánlott a posztra, melyre végül Zsiga Gyula kért fel.

– Mikor kezdődik a munka?

– Tudni kell, hogy ebből a keretből négyen érdekeltek a felnőtt válogatottban is, így egyeztettem Kim Rasmussennel, hogy miként tudjuk összehangolni a munkát. Sikerült megállapodnunk úgy, hogy mindkét félnek megfeleljen, és csak ezután vállaltam el a feladatot. Az érdemi munka már elkezdődött.

– Hazai rendezésű világverseny előtt állunk. Július 1-15. között Magyarország ad otthont az U20-as női kézilabda-világbajnokságnak. Ez mennyire nehezíti a munkát?

– Szűk négy hónappal vagyunk a világbajnokság előtt. Nemes és nehéz feladat, ez tény. Az első közös összetartás március 19-én kezdődik, és 21-ig tart. Ekkor találkozom először a kerettel, melyből hiányozni fog Márton Gréta, Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi, de őket jól ismerem, hiszen az MTK Budapestben játszottak kölcsönben. Meglátom, hogy milyen állapotban vannak a lányok, utána okosabb leszek. Természetesen nem akarok új csapatot építeni, hanem megpróbálom megtartani, erősíteni a meglévő pozitívumokat, melyek jól működnek. Amennyire engedi az idő, a legerősebb válogatottal szeretnék kiállni.

– Hogyan lehet összeegyeztetni a szövetségi kapitányi munkát az MTK Budapestben betöltött vezetőedzői feladataiddal?

– Először is szeretném megköszönni a klub pozitív hozzáállást, hiszen dr. Deutsch Tamás elnök úr elsőként kívánt sok sikert a munkámhoz, és az egyesület, az ügyvezető elnök, a sportigazgató semmiféle akadályt nem gördített a szövetség és a köztem formálódó megállapodás útjába. Az biztos, hogy nem lesz könnyű feladat a két pozíció zökkenőmentes koordinálása, de segítőim, Stranigg Ferenc és Abramovics Elena tökéletesen alkalmasak arra, hogy az összetartások alatt – melyek a hét elejére esnek –, helyettesítsenek, és a velem egyeztetett feladatokat elvégeztessék a lányokkal. Az én olvasatomban mindkét feladat egyenértékű és számomra rendkívül fontos. Egyik sem mehet a másik rovására.

Megkérdeztük a klub elnökét is, miként fogadta, hogy kézilabdacsapatunk vezetőedzőjét felkérték a junior női válogatott szövetségi edzői feladatainak ellátására.

– Nagy és megérdemelt szakmai elismerés a mesternek, büszkeség a klubnak! – fogalmazott Deutsch Tamás, aki egyébként gyakori vendég a bajnoki mérkőzéseken, az Elektromos Csarnokban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!