Kézilabda
Kekezovity Anna

Lépésről lépésre

Publikálva: 2019.09.01 Frissítve: 2019.08.31 Karate

Az olimpiai kvótát megcélzó karatékánk Premier League versenyen indul a Japán fővárosban, szeptember első napjaiban.

A világranglista nyolcadik helyén álló Hárspataki Gábor a felkészülés végén tart. Szeptemberben már Tokióban áll tatamira a Karate1 Premier League versenyen, ahol súlycsoportjában 42 ország 57 sportolója indul. A nyárról és pillanatnyi edzettségi állapotáról kérdeztük.

– Az elmúlt néhány hónap feltöltődéssel telt, megkaptam a jutalmat az Európa-játékok bronzérem után, amire nagyon nagy szükségem volt, mert hosszú és fárasztó volt az egész éves felkészülés. Már túl vagyunk az alapozó edzőtáborokon, ezek vidéken és Budapesten is meglehetősen keményre sikeredtek. Jó felkészülés volt, remekül érezzük magunkat, kondíciónálisan és mentálisan is, így várjuk a jövő heti kvalifikációs versenyt az olimpiára, ami pont Tokióban lesz, ahova szeretnénk jövőre kijutni.

– Pillanatnyilag jól állsz a világranglistán, bár az ázsiaiak most lépéselőnybe kerültek.

– Az Ázsia-bajnoksággal az ottani ellenfelek kicsit jobban állnak, de ezzel nincs probléma, hiszen nekünk lesz majd az utolsó regionális bajnokságunk, azzal zárul a kvalifikáció. Örülünk, hogy mi vagyunk az utolsók. Nyolcadik helyen állok jelenleg, ez azért is jó, mert az 5. hely – ami kijutást jelent – 1200 pontra van tőlem, ez egy aranyéremnyi távolság, ezt akár már most Tokióban is megszerezhetem. Nem dőlt el semmi, van hat-nyolc verseny a pontszerzésre, és végül a direkt kijutást érő verseny Párizsban.

– Hová rangsorolhatjuk a mostani, tokiói megmérettetést?

– Event 6-os faktorú verseny, ugyanakkora pontszámot ad, mint az Európa-bajnokság, vagy régióbajnokság. Premier League lesz, a következő pedig Chilében kerül sorra, szeptember végén. Karate1 Serie A verseny, ami faktor 3-as, ott bárki elindulhat.

– Milyen állapotban vagy?

– Jó formában érzem magam, nehéz edzőtáborokon vagyunk túl, de érezzük azt a fejlődést, amit az edzőink akartak, ezért nagyon örülünk, hogy tudtuk a szintet teljesíteni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!