Atlétika
Krizsán Xénia

Krizsán Xénia a negyedik helyen végzett Belgrádban (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.03.03 Frissítve: 2017.03.04 Atlétika

Többször is egyéni csúcsot javított az Európa-bjanokságon.

Zsivoczky-Farkas Györgyi bronzérmet nyert, míg Krizsán Xénia negyedik lett ötpróbában a belgrádi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság pénteki napján.

A hétpróbában U23-as Eb-győztes Krizsán nagyszerűen versenyzett pénteken, 60 gáton (8.30 mp) és magasban (1,81 m) javított egyéni csúcsot, míg súlyban (14,24 m) és távolban (6,09 m) közel volt legjobbjához. Az MTK Budapest atlétája az ötödik helyről kezdhette a 800-at, tudva, hogy a dobogóra már nincs esélye, de a negyedik Broersent még megelőzheti. Krizsán ennek szellemében nagyot futott, jól taktikázva, a végén honfitársát is lehajrázva lett második a futamban 2:15.08 perces egyéni csúccsal. Összeredménye, a 4631 pont neki is nagy egyéni rekord, a negyedik hely pedig a legjobb felnőtt eredménye.

Thiam 4870 ponttal, a világ idei legjobbjával nyert, Dadic pedig 4767-tel szerezte meg az ezüstérmet. Zsivoczky-Farkas Györgyi karrierje első felnőtt világversenyes érmét szerezte meg, egyúttal a magyar küldöttség második dobogósa lett Belgrádban, mivel egy órával korábban Márton Anita megvédte címét súlylökésben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!