Atlétika
Kulunics Vince

Jankó Flóra abbahagyja a kosárlabdázást

Publikálva: 2018.01.05 Frissítve: 2018.01.05 Kosárlabda női

Saját nevelésű játékosunk számára az egyetem és a profi élsport nem fért egykönnyen meg egymás mellett.

NB I-es csapatunk U20-as játékosa, Jankó Flóra úgy döntött felhagy a versenyszerű kosárlabdázással.

Flóra nyáron felvételt nyert a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karára. Az elmúlt fél évben, felsőfokú tanulmányai mellett edzett Nagy Dóra NB I-es keretével.

Hátvédünknek ez igen megterhelő időszak volt, mely végén, decemberben úgy határozott a tanulást választja.

U17-es válogatottként világbajnoki bronzérmet szerzett, majd miután kész volt elsőként abbahagyni a kosarazást, az U18-as 3X3-as válogatottal Európa-bajnok lett. A 2015/16-os B-csoportos idényben részese volt a kis híján veretlenül feljutó csapatnak, majd a tavalyi évtől U20-asként alapember lett az élvonalban.

Számára azonban mindig is az iskola volt az első, és bár saját bevallása szerint sem volt könnyű döntés, meg kellett hoznia:

– A kosárlabdázás mindig az életem része volt, így természetesen nem volt könnyű meghozni ezt a döntést. Remélem , hogy a közeljövőben megtalálom az egyensúlyt a sport és az élet többi kihívása között. Meglátjuk mit hoz a jövő, lehetséges, hogy még visszatérek valamikor a pályára, addig is a csapatot szurkolóként biztosan támogatom.

Nagy Dóra, a női kosárlabda-szakosztály igazgatója és az NB I-es csapat vezetőedzője eképp fogadta Flóra távozását, és számolt be esetleges pótlásáról:

– Tudomásul vettem és tiszteletben tartottam Flóra döntését, régóta ismerjük egymást, tudom jól, hogy neki nem a kosárlabdázás az élete. Ettől függetlenül egyértelműen pótolnunk kell őt, mivel idén – ha nem is rögtön, de – kiharcolta a kezdő U20-as pozíciót. Szeitl Vanessa és Zólyomi Karina számára ez persze több lehetőséget jelent, de már rövid távon, másokkal is gondolkodunk némi fiatalításon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!