Atlétika
Jankovics Dániel

Keményebb volt a Vasas

Publikálva: 2019.05.07 Frissítve: 2019.05.07 Kosárlabda női

Végig hullámzó, kiélezett mérkőzésen sajnos csak megszorítani sikerült a Vasast a 12 évesek Budapest-bajnokságában - pedig még hárompontos kosarat is dobtunk.

MTK Budapest–Vasas Akadémia 46–48 (10–22, 21–4, 6–16, 9–6)

A csapat tagjai: Ábrahám Emma, Egri Emma 7, Fernbach Zsófia, Heltovics Kincső 3, Horváth Borsika 14, Kendelényi Luca, Matkovits Alma 9, Mélykuti Maja 2, Seprényi Fiona, Szép Szabina 9/3, Takács-Váry Anna 2

A Vasas csapatát fogadtuk hazai pályán a tizedik mérkőzésünkön a Budapest-bajnokságban. Rendkívül kemény védekezést kaptunk, ami megzavarta a lányokat – tegyük hozzá, hogy számos faultot elengedtek a bírák. Sok rossz döntést hoztunk ennek hatására: kapkodás miatt eladott labdák, kihagyott dobások, technikai hibák, stb. Ezeket a pontatlanságokat több odafigyeléssel ki lehetett volna küszöbölni. Tizenkét pontos hátrányba kerültünk az első tíz percet követően, ám a második negyedben összekaptuk magunkat, elkezdtük a felzárkózást elsősorban megszilárdult védekezésünknek köszönhetően, hiszen csupán két kosarat engedtünk a vendégeknek. Sikerült megfordítani az állást a félidő végére (31–26). Sajnos a harmadik játékrészben rengeteg üres dobást puskáztunk el, ami megbosszulta magát. A 24. percben már ismét a Vasas vezetett, és öt pontra növelte előnyét a negyed végére. Az utolsó szakaszban mindkét csapaton látszódtak a fáradság jelei, itt is, ott is akadozott a támadójáték, kevesebb pontot hozott ez a tíz perc, mint az addigiak. Az utolsó percet 43–48-as állásról kezdtük. Többszöri jó védekezésünknek köszönhetően nyolc másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadtunk, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, így továbbra is várat magára első győzelmünk. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Szép Szabina megszerezte saját maga és a csapat első hárompontosát.

Molnár Róbert: – Nem mondom, hogy kicsit nem voltam csalódott a mérkőzést követően, mert közel álltunk első sikerünkhöz. Viszont mindig megmutatja a csapat, hogy van benne tartás, és fel tud állni vert helyzetből is, tud küzdeni. Csak az ezt megelőző részeket kellene végre elhagyni, rögtön az elejétől koncentráltan, védekezésben keményen teljesítve. Természetesen hozzátartozik a történethez, hogy még mindig kosárra játsszuk ezt a gyönyörű sportot, és amíg nem dobjuk be a helyzeteket, addig lesznek problémák a támadással. Fel a fejjel, van még lehetőség javítani!

Keményebb volt a Vasas

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!